Gå til sidens indhold

Ny ferielov

Den 1. september 2020 trådte en ny ferielov i kraft. Du vil stadig optjene 25 feriedage om året, men har nu ret til af holde din ferie, i takt med at du optjener den.

Fra 1. september 2020 trådte den nye ferielov i kraft.

Det vigtigste i den nye ferielov er:

  1. Ferieåret går fra 1. september til 31. august året efter
  2. Du har 16 måneder til at holde den optjente ferie – fra 1. september i ferieåret til 31. december året efter
  3. Du kan holde din ferie, i takt med at du optjener den
  4. Du optjener 2,08 feriedag pr. måned, som kan afholdes i takt med at du optjener den. Det giver 25 feriedage på et ferieår. Du kan efter aftale med din arbejdsgiver holde ferie på forskud, men vær opmærksom på, at afholdt ferie, der ikke er optjent ved fratræden, kan modregnes i din løn.

Ferieafholdelsesperioden forlænges til 16 måneder

I den nye ferielov går ferieåret/optjeningsåret fra 1. september til 31. august, og ferieafholdelsesperioden går fra 1. september i ferieåret/optjeningsåret til 31. december i det efterfølgende år. Dermed er ferieafholdelsesperioden forlænget med fire måneder, så du i den nye lov har 16 måneder til at få afholdt din ferie mod de sædvanlige 12 måneder.

Princippet om samtidighed medfører, at du kan afholde ferien, mens du optjener den, og ikke skal vente et helt år, før du opnår ferie med løn, hvis du fx starter hos en ny arbejdsgiver eller er ny på arbejdsmarkedet.