Gå til sidens indhold

Lønstatistik og løntabeller

I KF’s lønstatistikker kan du danne dig et indtryk af det typiske lønniveau for bygningskonstruktører, så du ved, hvad der er rimeligt at forhandle om til lønsamtalen. Du kan også downloade lønskalaer for de offentlige områder.

KF udarbejder hvert år en lønstatistik for sine medlemmer, som omfatter information om bl.a. løn, arbejdstid og personalegoder på det private og det offentlige område.

KF’s lønstatistik giver dig et indtryk af de typiske lønniveauer på det private og det offentlige område og kan dermed være med til at klæde dig bedre på til at forhandle din løn – både når du søger nyt job eller skal genforhandle din løn.

På det offentlige område er det KF, der aftaler din løn med arbejdsgiveren. Men det er vigtigt, at du ved jobsamtalen får afstemt lønforventningen.

KF har på nogle områder adgang til branchestatistikker, som også kan give værdifuld vejledning om lønniveauet (fx på arkitekt-, og entreprenørområdet og inden for produktion). Kontakt KF og få yderligere information.

Basisløn på det offentlige område

Arbejder du på det offentlige område, kan du herunder downloade lønskalaer, der viser, hvad basislønnen er for henholdsvis stat, regioner og kommuner.

Kun for medlemmer

Vigtige downloads

Her kan du downloade KF’s seneste lønstatistik, andre lønstatistikker og løntrin for det offentlige område (NB! Kræver login)

Vil du vide mere?

Få mere i løn

Om KF's kurser

Se hvilke kurser Konstruktørforeningen udbyder til dig som medlem under 'Om KF's kurser og arrangementer'