Gå til sidens indhold

Lønstatistik og løntabeller

I KF’s lønstatistik kan du danne dig et indtryk af det typiske lønniveau for bygningskonstruktører, så du ved, hvad der er rimeligt at forhandle om til lønsamtalen. Du kan også downloade lønskalaer for de offentlige områder og lønstatistik for arkitektbranchen.

KF udarbejder hvert år en lønstatistik for sine medlemmer, som omfatter information om bl.a. løn, arbejdstid og personalegoder på det private og det offentlige område (download den i boksen herunder).

KF’s lønstatistik giver dig et indtryk af de typiske lønniveauer på det private og det offentlige område og kan dermed være med til at klæde dig bedre på til at forhandle din løn – både når du søger nyt job eller skal genforhandle din løn.

På det offentlige område er det KF, der aftaler din løn med arbejdsgiveren. Men det er vigtigt, at du ved jobsamtalen får afstemt lønforventningen.

KF har på nogle områder adgang til branchestatistikker, som også kan give værdifuld vejledning om lønniveauet (fx på arkitekt-, og entreprenørområdet og inden for produktion). Kontakt KF og få yderligere information.

Basisløn på det offentlige område

Arbejder du på det offentlige område, kan du herunder downloade lønskalaer, der viser, hvad basislønnen er for henholdsvis stat, regioner og kommuner.

Kun for medlemmer

Vigtige downloads

Her kan du downloade KF’s seneste lønstatistik, andre lønstatistikker og løntrin for det offentlige område (NB! Kræver login)

Vil du vide mere?

Få mere i løn

KF's kurser og arrangementer

Se en oversigt over, hvilken slags kurser og arrangementer Konstruktørforeningen tilbyder dig som medlem: 

KF's kurser