Gå til sidens indhold

OK18: Din økonomi under konflikten

Er du offentligt ansat og er du berørt af konflikten, vil du være berettiget til støtte fra KF. Se her, hvilken form for støtte du får, alt efter om der er tale om strejke eller lockout.

KF støtter alle konfliktramte medlemmer økonomisk – både under en strejke og en lockout. KF’s bestyrelse har besluttet at udbetale støtte efter to forskellige satser, som du finder nedenfor.

 • Hvad får jeg i støtte?

  Under strejken
  KF har udpeget en gruppe på cirka 10 % af de offentlige ansatte til at strejke fra den 4. april. Hvis du er i blandt dem, der skal strejke, vil du modtage en støtte, der svarer til en normal løn minus pension og feriepenge – dog højst 37.000 kr. om måneden før skat. Se her om du skal strejke.

  Under lockouten
  Arbejdsgiverne har allerede varslet lockout af de offentligt ansatte fra den 10. april. Derefter vil støtten svare til dagpenge, hvilket er 18.633 kr. om måneden før skat.

  Se her om du er lockoutet af:

 • Hvordan får jeg konfliktstøtte?

  Du bliver berettiget til konfliktstøtte, hvis du er omfattet af konflikten. Er du det, skal du sørge for, at KF har dine aktuelle oplysninger i Mit KF om din nuværende arbejdsgiver og sende din seneste lønseddel til KF på mailen ok@kf.dk. Når vi modtager din seneste lønseddel, har vi også dine bankoplysninger, så dem behøver du kun at orientere os særskilt om, hvis du skifter bank under konflikten.

  OBS: Du skal ikke sende os din lønseddel før, konflikten er startet!

 • Hvordan forholder jeg mig, hvis jeg er ledig?

  Som ledig er du undtaget konflikten og skal bare fortsætte din sædvandlige jobsøgning. Får du job i det offentlige under konflikten, skal du dog straks kontakte KF på OK@kf.dk.

 • Barsel: Hvad betyder konflikten for min økonomi?

  Uanset om du din barsel begyndte før eller under konflikten, så bortfalder din løn, når konflikten starter. I stedet får du barselsdagpenge fra Udbetaling Danmark. Du skal selv henvende dig til Udbetaling Danmark for at få dagpenge. Det gælder uanset, hvilken del af orloven der er tale om, dvs. også i forbindelse med udskudt orlov eller aftalt orlov, som er varslet til afholdelse med start før konflikten.

  Udover barselsdagpengene udbetaler KF støtte til dækning af differencen mellem konfliktstøtten og barselsdagpengene, hvis du ellers ville være berettiget til løn fra din arbejdsgiver. Hvis der bliver lockout, hvis strejken forlænges, så vil du dog kun få det, der svarer til dagpenge. Læs mere længere oppe på siden under 'Hvad får jeg i støtte', hvor de konkrete beløb, bliver listet.

  Når konflikten er afsluttet, vender alt tilbage til normaltilstanden og du kan igen få løn under din videre barsel. Den periode, hvor arbejdsgiveren er forpligtet til at betale løn under barsel, forlænges ikke med den tid, som konflikten har varet.

Læs mere

Vil du læse mere om baggrunden for konflikten, kan du downloade de to konfliktvejledninger på statens område og på det kommunalt/regionale område.

Download konfliktvejledninger

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål i forbindelse med forhandlingerne eller konflikten, skal du skrive til vores særlige mailboks OK@kf.dk. Så får du svar af de medarbejdere, der ved mest om sagen.

OK@kf.dk

Har KF dine opdaterede oplysninger?

Det er vigtigt, at KF altid har dine akutelle oplysninger om din nuværende arbejdsgiver og dine private kontaktoplysninger. I tilfælde af en konflikt må din arbejdsgiver udelukke dig fra din jobmail og din arbejdsgiverbetalte mobiltelefon. Opdater dine oplysninger i 'Mit KF'.

Mit KF