Gå til sidens indhold

Kontingent

Størrelsen på dit kontingent afhænger af din situation – om du fx er studerende, færdiguddannet, i arbejde eller ledig.

Et medlemskab af Konstruktørforeningen er en af de billigste løsninger, du kan vælge, når du ønsker en faglig organisation, der bl.a. varetager dine faglige interesser, arbejder for dig politisk, forhandler overenskomster og støtter dig gennem hele arbejdslivet.

Afhængig af din situation tilbyder KF et kontingent, som passer til din situation. Du betaler dit kontingent begge steder en gang i kvartalet. Se her, hvor meget et medlemskab koster om måneden. 

Pris for Konstruktørforeningen

Alle priser dækker et kvartal:

 • Konstruktørstuderende: 0 kr. 
 • Nyuddannet: 100 kr. (engangsbeløb for resten af det kvartal du bliver færdig i. Første fulde kontingent for vinterdimittender er 1. april – for sommerdimittender er 1. oktober)
 • Aktiv (almindeligt medlemskab): 1.035 kr. 
 • Selvstændig uden ansatte: 1.035 kr. 
 • Ledig: 360 kr. (Du skal selv søge om nedsat kontingent, hvis du bliver ledig)
 • Associeret medlem: 360 kr. 
 • Værnepligtig: 360 kr. 
 • Ledig uden dagpengeret: 0 kr. 
 • Pensionist: 0 kr. 
 • Træk kontingentet fra i skat

  Du kan trække helt op til 6.000 kr. fra i skat for kontingenter til din faglige organisation. KF indberetter din kontingentbetaling til SKAT, og det bør derfor fremgå af din forskudsopgørelse og årsopgørelse. Det er dog dit eget ansvar at sikre, at du får fradrag for kontingentet.

 • Kontingent for nyuddannede

  Når du er færdig med din uddannelse, går du fra at være gratis medlem af KF til at være betalende medlem. I overgangen fra at være studerende til at komme i arbejde, tilbyder KF et nedsat kontingent på 100 kr. for resten af det kvartal, hvor du bliver færdig.

  Derefter skal du til at betale fuldt kontingent som aktivt medlem.

  Hvis du er ledig, kan du søge KF om kun at betale kontingent for ledige

 • Kontingent for ledige

  Hvis du er ledig, kan du betale et lavere kontingent til Konstruktørforeningen, men du skal selv søge det. Det sker ikke automatisk og kan ikke ske med tilbagevirkende kraft.

  Ansøg om nedsat kontingent

 • Gratis medlemskab, hvis du er faldet ud af dagpengesystemet

  Hvis du har mistet retten til dagpenge, kan du være medlem af KF uden at betale og stadig bevare adgang til alle de fordele, der er ved at være medlem af KF, som fx at få læst cv, ansøgning og kontrakter igennem.

  For at opnå denne type medlemskab skal du sende en ansøgning via mail til KF med dokumentation for, at du modtager en ydelse, der svarer til kontanthjælp eller lavere. Dokumentation kan fx være en kopi af kontanthjælpsudbetalingen eller anden lignende dokumentation.

  Derudover skal du for hver måned, du er registreret som ’ledig uden dagpengeret’, sende dokumentation til KF.

  Ansøg om gratis kontingent ved at sende en mail til kf@kf.dk.

 • Hvad er associeret medlemskab?

  Du kan blive associeret medlem, hvis du fx rejser til udlandet, prøver en anden branche eller bliver selvstændig med ansatte og ønsker at bevare din tilknytning til KF.

  Som associeret medlem får du stadig Konstruktøren tilsendt, kan følge med i den faglige udvikling, får tilbud om arrangementer og rabatter på kurser. Derudover kan du fortsat benytte MAK-titlen og beholde adgangen til de fordele, du får gennem dit medlemskab fx billige forsikringer hos RUNA Forsikring og fordelagtig bankkonto hos Lån & Spar.

  Til gengæld mister du adgang til KF’s juridiske rådgivning og stemmeret på generalforsamlingen og har kun mulighed for at deltage i KF’s arrangementer, hvis de ikke er optaget af ansatte medlemmer.

Nyt medlem

Vil du være medlem af KF?

Bliv en del af bygningskonstruktørernes fællesskab:

Meld dig ind
Nyttig viden

Lavt kontingent i KF

KF holder kontingentet på et konstant lavt niveau. Siden 2002 er kontingentet kun steget med 100 kr.  

Gebyr på kontingentopkrævning uden betalingsserviceaftale

Fra januar 2018 koster det 35 kr. i gebyr at betale sit kontingent via girokort. Det kan undgås ved at oprette en betalingsaftale med sin bank.

Læs mere her:

Gebyr på kontingentopkrævning uden betalingsserviceaftale