Gå til sidens indhold

Medlemsfordele i KF

Konstruktørforeningen har meget at byde på – fra rådgivning, netværk og kurser til billige forsikringer og en attraktiv pensionsordning.

Som medlem af Konstruktørforeningen (KF) får du adgang til en lang række fordele, som alle er direkte målrettet dig, der er bygningskonstruktør. KF udbyder selv en hel del, men har også alliereret sig med samarbejdspartnere, for at kunne tilbyde dig det bedst mulige produkt. 

Synes du, at vi mangler et tilbud, er du altid velkommen til at gøre os opmærksom på det. 

KF's samarbejdspartnere

KF samarbejder med en række aktører om tilbud eller fordele, som er relevante for dig.

OBS!
Du skal selv oplyse om dit medlemskab i KF for at få din rabat indfriet, uanset hvilken af nedenstående samarbejdspartnere der er tale om. 

KF's egne medlemstilbud

KF rådgiver hver dag bygningskonstruktører om mange forskellige aspekter af deres arbejdsforhold. Når du henvender dig i KF, får du vejledning, der tager afsæt i et indgående kendskab til bygningskonstruktørernes arbejdsliv og byggebranchens vilkår.

Men KF tilbyder meget mere end rådgivning. Som medlem får du fx også adgang til:

 • Støtte til medlemmers egne arrangementer

  Gennem en særlig pulje med navnet 'Arrangementspuljen' kan medlemmer nemt og hurtigt søge om støtte til at realisere en god idé til et fagligt arrangement eller en aktivitet. Udover at støtte med sparring til, hvordan arrangementet realiseres, kan du få op til 8.000 kr. i økonomisk støtte. 

  Rammen for at få del i Arrangementspuljen er:

  • Aktiviteten skal have et fagligt eller fagforeningsrelateret emne
  • Deltagerne skal være KF-medlemmer (med mulighed for særlig tilpasning)
  • Via en formular på KF.dk/arrangementspulje kan du søge op mod 8.000 kr. til dækning af forplejning, lokaler og evt. oplægsholder.

  Læs mere om Arrangementspuljen.

 • Find drømmejobbet på Konstruktoerjob.dk

  Konstruktørforeningen driver sin egen jobdatabase for bygningskonstruktører på www.konstruktoerjob.dk. Her lægger arbejdsgivere jobs op, som er relevante at søge for bygningskonstruktører. Hvem ved, om du finder dit drømmejob der. 

 • Mulighed for at brande dig selv med MAK-titlen

  Med medlemskabet i KF følger også retten til at bruge kendingsmærket MAK som tilføjelse til din titel.

  MAK står for ’Medlem Af Konstruktørforeningen’ og er eksklusivt for medlemmer af Konstruktørforeningen. Det markerer for omverden, at du er medlem af det professionelle netværk og er optaget af professionens udvikling.

  Hent et MAK-logo

  Download det MAK-logo, som alle medlemmer kan bruge i signaturer og på visitkort. Er du selvstændig kan du også bruge logoet på din hjemmeside og dit brevpapir.

  GDPR og brugen af MAK-betegnelsen

  Er din arbejdsgiver bekymret for at lade dig bruge MAK-betegnelsen? Få svaret her på, om det er nødvendigt.

 • Et stort udbud af arrangementer og kurser

  KF har et stort udbud af kurser, webinarer og arrangementer, hvoraf langt de fleste er gratis for medlemmer.

  Det kan fx være kurser eller webinarer i lønforhandling, opstart af egen virksomhed, faglige emner om fx byggeteknik, BIM, ledelse eller lignende. KF klæder dig godt på til arbejdslivet og fremmer din karriere.

  Også den årlige Konstruktørdag for alle medlemmer byder på spændende faglige indlæg og muligheder for at netværke med andre konstruktørkolleger.

  Find de aktuelle kurser og arrangementer i KF’s arrangementskalender.

 • Få økonomisk støtte hvis din arbejdsgiver går konkurs

  Hvis din arbejdsgiver går konkurs, hjælper KF dig med:

  • At anmelde dine krav til Lønmodtagernes Garantifond og til konkursboet
  • Rentefrit medlemslån.

  Læs mere om vilkårene for, hvordan du opnår støtten under manglende løn og konkurs.

 • Blad og nyhedsbrev øger indsigt i dit fag og din profession

  KF har flere journalistisk redigerede medier, hvor vi skriver om byggeriet og byggebranchen set fra bygningskonstruktørernes perspektiv og samtidig arbejder for at fremme konstruktørernes position i samfundet.

  • Du kan abonnere på KF's nyhedsbrev. Her hører du om KF og KF's samarbejdspartneres kurser og om alle de gode medlemsfordele, du kan benytte. Du får også ny byggefaglig viden, og et udvalg af andres medier og organisationernes aktuelle nyheder. Kort sagt bliver du holdt up to date på dit fag, din profession og branchen. 
  • Som medlem får du 5 gange om året KF's medlemsblad Konstruktøren, som skriver om alt, hvad der er relevant for bygningskonstruktører. Det kan fx være spændende byggeprojekter gennemført af dine konstruktørkolleger, byggeteknisk viden fra bl.a. BY-ERFA og DTU eller portrætter af innovative konstruktører, projekter og metoder. 
  • Du kan også følge formandskabet og KF på sociale medier.
 • Gode råd om ansættelse og karriere

  Du får adgang til rådgivning om arbejdsvilkår, kontrakter og alt andet, der drejer sig om din ansættelse.

  Vi tilbyder sparring på din ansøgning og dit cv. Vi vejleder dig, når du skal til jobsamtale og om, hvilket lønniveau du kan forvente og tjekker din kontrakt, så du kommer godt fra start i dit nye job.

  KF står i det hele taget klar til at hjælpe dig hele vejen frem mod dit nye job og gennem hele din karriere med bl.a.:

  • Gennemgang og sparring på dit cv og din ansøgning
  • Gennemsyn og sparring på din ansættelseskontrakt inden for 24 timer
  • Rådgivning om dit lønniveau, når du skifter job
  • Sparring på dine overvejelser om efter- og videreuddannelse
  • Rådgivning om jobsøgning og jobskifte
  • Samtaler om din karriere og muligheder for bygningskonstruktører
  • Vejledning om arbejde i udlandet

  Læs mere om dine muligheder for rådgivning om bl.a. job, løn og uddannelse

 • Støtte hvis du får ondt i arbejdslivet

  Oplever du uoverensstemmelser med din arbejdsgiver, står KF klar med støtte til dig. Får du brug for en socialrådgiver eller en psykolog, kan KF også hjælpe med det.

  Læs mere om arbejdsmiljø.

 • Råd om fysisk og psykisk trivsel

  Gennem dit medlemskab i Konstruktørforeningen, kan du få anonym telefonisk rådgivning om din fysiske og psykiske trivsel af sundhedsfaglige medarbejdere.

  Læs mere om Trivselslinjen, og hvad du kan få hjælp til.  

 • Få støtte til at etablere og drive en klub

  En klub kan styrke sammenholdet blandt medarbejderne på arbejdspladsen, styrke jer over for ledelsen og sætte fokus på det, der fylder hos jer.

  En klub kan også føre til, at der dannes overenskomst på arbejdspladsen og være samlingspunkt for konstruktørfaglige aktiviteter.

  Konstruktørforeningen støtter klubarbejdet økonomisk og hjælper jer i gang med at danne en klub og afholde klubmøder.

  Læs mere om klubber.

 • Kontingent for nyuddannede, ledige og selvstændige m.fl.

  Som nyuddannet, ledig eller selvstændig har du mulighed for at betale et nedsat kontingent. Læs mere om, hvad det kræver på siden 'Kontingent

 • Bliv en del af Konstruktørforeningens netværk

  I KF får du mulighed for at være med i de netværksgrupper, som KF opretter, men du kan også selv starte et netværk. Derudover er der rig mulighed for at være fagligt aktiv og blive en del af foreningens liv og ad den vej øge dit netværk.

  Få mere viden om KF’s netværk.

 • Særlige ordninger for ledige

  Bliver du ledig, står KF klar med støtte. Du kan både komme i virksomhedspraktik eller få løntilskud. Der kan også være særlige muligheder for at komme på kurser og få nye kompetencer, der kan kvalificere dig yderligere til at komme i arbejde. Læs mere om ordninger for ledige.

 • Vidensbanken Bygbart.dk

  Viden er afgørende for et byggeri i høj kvalitet med færrest mulige fejl. Derfor er det helt centralt for KF, at branchen har adgang til relevant viden. Det har ført til etableringen af vidensbanken Bygbart.dk, hvor du finder spændende viden om materialer, bæredygtighed, byggeteknik mv. 

  Se Bygbart.dk

 • Få din viden publiceret i vidensbanken Bygbart.dk

  KF driver vidensbanken www.bygbart.dk, hvor vi henviser til relevant viden, som konstruktørerne bør kende eller har brug for. Det kan være viden om byggeteknik, bæredygtighed eller renovering. 

  På sitet har vi også en del, hvor konstruktører, der selv har viden, de vil dele med andre, kan få publiceret deres indhold. Læs mere om, hvordan du bliver publiceret

 • Vær med til at forme KF

  KF drives og ledes af medlemmerne. Derfor har du som medlem flere muligheder for at bidrage til udviklingen af din og dine konstruktørkollegers forening.  

  Du kan fx:

  Men du kan også altid bare sende dit forslag i en e-mail til KF@kf.dk.

Medlemsfordele

Vil du være medlem af KF?

Få adgang til alle medlemsfordelene som medlem af Konstruktørforeningen 

Meld dig ind
Gratis medlemskab

Se de mange fordele for studerende

Det er gratis at være medlem af Konstruktørforeningen som studerende, uanset hvor gammel du er. Med medlemskabet følger en lang række kontante fordele som fx mulighed for at søge økonomisk støtte samt få bankkonto og forsikring på særlige vilkår. 

Læs mere om medlemskab for studerende
Vil du vide mere?

Om kontingentet

På vores side om kontingentet kan du se alle de forskellige typer medlemskab, vi tilbyder, og hvad de koster. 

Læs mere om kontingentet