Gå til sidens indhold

Netværksdeltager: Klogere på mig selv og mit fag

Jakob Nørgaard Kristiansen, 31 år, JJW Arkitekter, fortæller her, hvad han har fået ud af at deltage i KF’s netværk for nye bygningskonstruktører.

Jakob Nørgaard Kristiansen.jpg (1)
Bygningskonstruktør Jakob Nørgaard Kristiansen, JJW Arkitekter, har deltaget i KF’s netværk for nye bygningskonstruktører.

1. Hvorfor gik du med i netværket?

For at møde andre ligestillede. Selvom jeg fik mit første job samme sted, hvor jeg var i praktik (JJW Arkitekter), og er så privilegeret at arbejde sammen med andre konstruktører, jeg kan sparre med, har jeg også brug for et sted, hvor jeg kan tale ’frit’ med andre nyuddannede om fx arbejdsopgaver, positive/negative oplevelser, løn osv.

2. Hvad har du fået ud af at være med?

Jeg er blevet klogere på nogle af de andre brancher, man har mulighed for at beskæftige sig i som konstruktør. Formen på netværket lagde op til, at vi selv skulle tage styringen på de emner, vi ønskede at netværke om. Det gjorde, at jeg engagerede mig, så de emner, der blev valgt, også var nogle, jeg personligt fandt interessante. Så jeg var med til at arrangere det første møde, ’karriereudvikling/ledelse’, med en ung konstruktør – der havde haft en lynkarriere og i dag er administrerende direktør og partner i en arkitekttegnestue – og en repræsentant fra KF, der kunne svare på spørgsmål og rådgive om efteruddannelsesmuligheder.

Vi har også haft interessante emner og diskussioner om kommunikation og fremtidens teknologier.

3. Hvad er styrken ved netværket?

Man må give noget af sig selv for at kunne få det optimale ud af netværket. Hvis man engagerer sig og påvirker valget af de emner, man ønsker at blive klogere på, får man samtidig mulighed for at blive klogere på sig selv og de muligheder, vi som konstruktører har.

Læs mere

Læs mere om netværket for nye bygningskonstruktører, og hvordan du kommer med.

Netværk for nye bygningskonstruktører