Gå til sidens indhold

Danmarks Statistik: Byggeriet har flest konkurser

I 2018 blev 1,4 % af Danmarks virksomheder ramt af konkurs. Med en konkursandel på 2,6 % er ’Bygge og anlæg’ den branchegruppe, der er hårdest ramt af konkurser. Læs hvad du kan gøre, hvis din virksomhed bliver ramt af konkurs.

Konkurs_FOTO Pixabay.jpg
Foto: Pixabay

Med en konkursandel på 2,6 % og 500 konkurser i 2018 er ’Bygge og anlæg’ ramt hårdere af konkurser end andre brancher som handel, transport, landbrug og industri. Dog ligger hotelvirksomhed meget tæt med en konkursandel på 2,5 %.

Det kan man læse i Nyt fra Danmarks Statistik, januar 2019. Dog er det et normalt billede, der ikke har ændret sig meget de sidste par år.

Den gennemsnitlige konkursandel for landets ca. 178.000 virksomheder (med en omsætning på over 1 mio. kr. om året) var i 2018 på 1,4 % – hvilket er lavere end konkursandelen på 2,2 pct. i 2009, men højere end konkursandelen på 1,1 pct. i 2014.

Kontakt straks KF, hvis din arbejdsplads går konkurs

Hvis du er så uheldig, at din arbejdsplads går konkurs eller tages under rekonstruktion, er det vigtigt, at du straks kontakter KF, så du ikke risikerer at miste din ret til løn eller feriegodtgørelse.

Du kan læse mere på KF.dk om konkurs og rekonstruktion.