Gå til sidens indhold

De studerende mangler dig som censor

Der er nu så stor mangel på censorer til uddannelserne som byggetekniker og bygningskonstruktør, at eksaminerne er i fare for at blive aflyst. Derfor efterlyser KF medlemmer, der kan påtage sig hvervet.

Foto: Colourbox
Der er stor mangel på censorer til uddannelserne som byggetekniker og bygningskonstruktør. Som censor kan du selv bestemme, hvor mange eksaminer du ønsker at være med til.

Kunne du tænke dig at få fingrene i den seneste nye viden inden for dit fag og samtidig sikre, at de studerende kommer lige så godt på vej i arbejdslivet, som du gjorde en gang?  Så er det måske noget for dig at blive censor.

Lige nu mangler der helt op mod 21 censorer til at vurdere de studerendes anstrengelser til eksaminerne på uddannelserne for bygningskonstruktører og byggeteknikere. Og det er ifølge KF’s formand Gert Johansen noget nær en katastrofe:

”Manglen på censorer er nu så stor, at de studerendes eksaminer fremover er i fare for at blive aflyst. Udover at det vil være synd for de studerende, så vil det også være uheldigt for byggebranchen, at de studerende ikke får deres eksamen, da der mangler kvalificerede bygningskonstruktører flere steder i landet. Sker det, vil det kun blive endnu sværere for virksomhederne at få den arbejdskraft, de søger.”

Om rollen som censor
Gert Johansen sidder selv med ved det grønne bord til cirka 75 eksaminationer om året og siger om rollen som censor:

”Jeg er virkelig glad for at være censor, fordi man bruger sine kompetencer og erfaringer på nye måder, når man vurderer de studerendes projekter og opgaver. Jeg får masser af ny viden af  studerende, der har fordybet sig i spændende emner, som jeg aldrig eller sjældent kommer i nærheden af. Samtidig får jeg nye perspektiver på min egen faglighed. Det er en utroligt givende rolle på mange måder, som jeg kun kan anbefale.”

Selvom Gert Johansen tager en ordentlig tørn som censor, så er det op til den enkelte, hvor mange eksaminer man påtager sig.  

”Er det ikke noget for dig at være censor, så har du måske en kollega, som du kan opmuntre til at søge ind som censor,” tilføjer han og opfordrer til, at alle medlemmer spreder budskabet om, at der mangler censorer.

Sådan bliver du censor
For at blive censor, skal du have en relevant uddannelse som fx bygningskonstruktør, ingeniør eller arkitekt og have mindst tre års relevant erhvervserfaring.

Du bestemmer selv, hvor i landet du vil være censor, og hvor meget, du stiller op til. Kun hvis du selv ønsker det, kan du komme rundt som censor i hele landet.

Du får et honorar for din indsats og får også dækket dine omkostninger i forbindelse med censorarbejdet, hvis du fx får udgifter til transport og overnatning.

For at blive censor, skal du melde dig til hurtigst muligt til censorkorpset på Censorsekretariatets hjemmeside.

Læs mere

Sådan bliver du censor (Censorsekretariatet.dk)

Læs mere

Vil du vide mere?

Censorsekretariatet
Tlf.: 72 69 87 00

Du kan også kontakte Gert Johansen for at høre nærmere om rollen eller hvis du har uddybende spørgsmål:
gert@kf.dk
Tlf.: 33 36 41 50