Gå til sidens indhold
Akademikerne / AC

Det betyder skiftet til Akademikerne for dit medlemskab

Konstruktørforeningen er blevet optaget i hovedorganisationen Akademikerne (AC). Det har fået flere medlemmer til at spørge, hvad det betyder for deres medlemskab. Her får du svar på en række spørgsmål.

Foto: KF
Foto: KF

Konstruktørforeningen (KF) har sagt farvel til hovedorganisationen FTF, som foreningen har været medlem af siden 1990 og er blevet optaget i Akademikerne (AC) fra 1. januar 2019. Skiftet fra den ene hovedorganisation til den anden får ingen effekt på dit medlemskab.

 • Skal jeg skifte a-kasse?

  Nej, du behøver ikke skifte a-kasse. Uanset om du er medlem af FTFa eller en hvilken som helst anden a-kasse kan du fortsætte med at være medlem, helt som du plejer. KF fortsætter da også det gode samarbejde, vi har med FTFa efter 1. januar 2019.

  Læs mere
  Om a-kassen FTFa

 • Mister jeg adgang til mine medlemsfordele?

  Nej, du mister ikke adgang til dine fordele. Er du forsikret hos RUNA, har du din pension hos PFA, dine penge hos Lån & Spar eller et bonuskort fra Forbrugsforeningen, så fortsætter du med det på samme måde, som du plejer. Du kan også blive ved med at få rabatter på kurser og arrangementer hos KF’s samarbejdspartnere på samme måde som hidtil. Ingen af KF’s medlemsfordele ændres eller sløjfes, men fortsætter helt som sædvanligt.  

  Læs mere
  Om KF's medlemsfordele

 • Påvirker skiftet min løn og ansættelsesvilkår?

  Nej, skiftet til AC får ikke betydning for hverken din løn eller ansættelsesvilkår. Alle overenskomster som KF har fortsætter uændrede.

  Læs mere

  Om løn og ansættelsesvilkår

 • Kan jeg fortsætte som tillidsrepræsentant efter skiftet?

  Ja, du kan sagtens forsætte som tillidsrepræsentant efter 1. januar 2018. Der bliver ikke ændret ved KF’s tillidsrepræsentantstruktur, der vil fungere som den plejer.

 • Hvorfor flytter vi hovedorganisation?

  KF’s formand Gert Johansen har i nyheden ’Konstruktørforeningen får Akademikerne som ny hovedorganisation’ på KF.dk begrundet skiftet på følgende måde:

  ”Det handler dybest set om, at vi nok føler os mere i familie med arkitekterne og ingeniørerne, da det primært er dem, vi arbejder sammen med i det daglige byggeri. Samtidig kan vi se i krystalkuglen, at fremtidens byggeri stiller større og større krav til konstruktørernes kompetencer, hvilket betyder, at konstruktørerne i fremtiden også vil få flere kandidat- og masteruddannelser. Dermed er det oplagt for bygningskonstruktørerne at være del af akademikernes fællesskab.”

  Læs hele nyheden
  Konstruktørforeningen får Akademikerne som ny hovedorganisation

 • Hvorfor skal vi overhovedet være med i en hovedorganisation?

  Det betaler sig at stå sammen, når man vil påvirke politikerne og opnå politiske resultater. Det så vi senest ved overenskomstforhandlingerne i 2018, hvor den samlede fagbevægelse stod sammen og lagde fælles pres på de offentlige arbejdsgivere.

  Samtidig kan vi løfte visse opgaver i fællesskab og opnå større resultater for færre penge. Derudover bliver foreningen også inviteret med i en række udvalg, arbejdsgrupper og organer omkring lovgivningsarbejdet på Christiansborg og i EU.

  Det er også en fordel at være med i en hovedorganisation, når man har overenskomster. Hovedorganisationen kan fx servicere KF i arbejdsretssager.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om, hvorfor Konstruktørforeningen skifter FTF ud med AC i nyheden 'Konstruktørforeningen får Akademikerne som ny hovedorganisation', som blev offentliggjort den 19. juni 2018 på kf.dk.

Du kan også skrive en mail til KF på kf@kf.dk eller ringe til os på tlf.: 33 36 41 50, hvis du har andre spørgsmål end dem, der bliver svaret på her på siden.