Gå til sidens indhold

Farvel til afgående leder og goddag til ny direktør i KF

Nåede du ikke forbi Konstruktørforeningens reception den 12. september, hvor medlemmer, medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af huset sagde farvel til en leder og goddag til en ny, får du højdepunkterne her både fra taler og i billeder.

00 Kirsten Holder Tale For Kim DSC04315
KF-formand Kirsten Nielsen (tv.) roste den afgående leder Kim Benzon Knudsen (th.) for i sine mere end 12 år på posten bl.a. at have stået for ”den nødvendige professionalisering” i processen med at vokse fra at være en lille ’familie’, hvor alle kendte hinanden, til en storfamilie med mere en dobbelt så mange medlemmer og sekretariatsmedarbejdere. Den nye direktør Christian Strøm ses bag Kim. Foto: KF

”Det er en meget speciel dag og med blandede følelser, at jeg siger farvel til KF efter mere end 12 år som sekretariatsleder.”

Sådan startede Konstruktørforeningens afgående sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen sin farveltale til de fremmødte gæster ved den kombinerede afskeds- og velkomstreception, som foreningen afholdt den 12. september 2023.

Kim Benzon Knudsen fortsatte:

”Det er en stor sorg at skulle tage afsked med samarbejdspartnere, bestyrelsen, alle de foreningsaktive og i særlig grad selvfølgelig også kollegerne på sekretariatet. Men jeg er utroligt taknemmelig over at have fået lov til at være med i KF i en spændende tid fuld af fremgang.”

”Vi har nemlig i min tid nået utroligt meget. Ikke kun fordoblet medlemstallet, sekretariatet og budgettet, men også udviklet foreningen, øget synligheden af bygningskonstruktørerne og uddannelsen i det politiske liv og i offentligheden.”

”Vi har også udvidet foreningens tilbud til medlemmerne gennem digitalisering, kommunikation, kurser og arrangementer. Vi har givet mulighed for nedsat kontingent til ledige medlemmer og rækker endnu mere ud efter de studerende end tidligere.”

I sin tale sagde Kim Benzon Knudsen desuden, at det på trods af sorgen over at skulle forlade KF – efter eget valg – også var en slags befrielse, eftersom de sidste 2-3 år har været præget af alvorlig sygdom og dermed mindre energi fra hans side.

KF-formand: Tallene taler for sig selv

KF’s formand Kirsten Nielsen fremhævede i sin tale Kim Benzon Knudsens energiske indsats, hans politiske tæft og evne til at ”koge iderigdom og ambitioner fra både medarbejdere og bestyrelse ned til noget mere realistisk”.

”Du har været med til at understøtte, at der blev ’sparket døre ind’ hos forskellige politikere, skabt relationer til personer i embedsværket og fået sat KF´s fingeraftryk på forskellige politiske beslutninger.”

Hun satte også tal på den udvikling, som han har været en drivende kraft bag.

”I maj 2011 var der 4.500 aktive medlemmer – i dag er der 7500. Der var 1.300 studerende – i dag er der 4.750 studerende. På sekretariatet var der 14 medarbejdere – i dag er der 34 medarbejdere. Der var én fuldtidsformand, og i dag er der både en fuldtidsformand og en fuldtidsnæstformand.”

Fotogalleri fra receptionen

Herunder får du lidt stemning fra ’farvel og goddag’-receptionen den 12. september, hvor hverken humør, antallet af taler eller ’pindemadder’ fejlede noget. Foto: KF.

Artiklen fortsætter efter billederne.

KF-formand: Vi har valgt den rette som ny direktør

Formand Kirsten Nielsen ser frem til samarbejdet med KF’s nye direktør.

”Når vi i dag har sagt tak og farvel til Kim, betyder det også, at vi skal sige velkommen til Konstruktørforeningens nye direktør Christian Strøm,” sagde hun og fortsatte:

”Vi er allerede nu glade for samarbejdet og glæder os til, hvad vi er sikre på, vil blive et godt samarbejde fremover. Vi er ambitiøse på dine vegne. Vi søgte en direktør der havde en solid ledelseserfaring, økonomisk indsigt, politisk tæft, udsyn og strategiske evner. Du skulle også have stærke leder- og samarbejdsevner og være en god kommunikator, der kunne sætte retning for sekretariatet. Og her er vi sikre på, at du er den rette.”

KF skal være det oplagte valg for alle konstruktører

Christian Strøm kvitterede for tilliden og sagde bl.a.:

”Jeg har tidligere stået i spidsen for DM, Finansforbundet og senest Radiograf Rådet. Men samtidig er jeg helt nyslået. Når det kommer til byggeområdet, er jeg nemlig afgjort den nye dreng i klassen, og det gør, at jeg går ind i jobbet med en kombination af ro, men også ydmyghed og respekt for et felt, der for mig er temmelig u-opdaget. Jeg er dog sikker på, at jeg med det gode team, Kim har skabt rundt om mig, snart vil sidde på forreste række i klassen – måske ovenikøbet med fingeren i vejret.”

Han lovede, at han vil fortsætte med at udvikle flere tilbud til bygningskonstruktørerne og arbejde for, at konstruktørerne skal fylde endnu mere på den politiske dagsorden. Og hans vision er klar:

 ”KF skal være det oplagte og selvfølgelige valg for alle bygningskonstruktører”.