Gå til sidens indhold

Folkemøde 2021: KF sætter fokus på bedre byggeskik fremover

Efter et års coronapause er der igen Folkemøde på Bornholm. Konstruktørforeningen deltager med debatten ’Bedre byggeskik anno 2021 – hvordan bygger vi for fremtiden?’ den 18. juni kl. 18-18.45. Man kan livestreame arrangementet på Facebook.

Folkemøde 2021 Ritzau Scanpix Mads Claus Rasmussen Lav
KF’s debatarrangement ’Bedre byggeskik anno 2021 – hvordan bygger vi for fremtiden?’ afholdes den 18. juni kl. 18-18.45 på Scene 7 – C7. NB! Billedet er ikke identisk med Scene 7. Foto: Ritzau-Scanpix/Mads Claus Rasmussen

”Tiden er inde til en ny bevægelse, der svarer på de udfordringer, vi oplever i byggeriet i verden af i dag. En bevægelse for bæredygtigt, klimavenligt og brugervenligt byggeri, i god og holdbar kvalitet, gode materialer, og bygget i effektive, digitaliserede processer med høj produktivitet og få fejl.”

Det siger formand for Konstruktørforeningen (KF) Kirsten Nielsen om baggrunden for det arrangement, KF afholder den 18. juni kl. 18-18.45 (Scene 7 – C7) på dette års Folkemøde – der er tilbage igen efter sidste års pause på grund af coronakrisen.

Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm 17.-19. juni 2021.

Bevægelsen Bedre Byggeskik 2.0

Ifølge Kirsten Nielsen skal termen ’en ny bevægelse’ opfattes som en pendant til bevægelsen Bedre Byggeskik.

”Bevægelsen Bedre Byggeskik var for godt 100 år siden et opgør med spekulationsbyggeri, fejl og sjusk og satte kvalitet og velvære for mennesker i højsædet. Den skabte godt byggeri for folket og mange af byggerierne står stadig i dag som en god og eftertragtet del af bygningsmassen,” siger hun og fortsætter:

”Nu hvor vi skal til at kigge på, hvordan vi bruger ressourcerne bedst muligt, er det klogt at bygge rigtigt første gang, så behovet for renoveringer og ombygninger mindskes. Vi skal derfor genopfinde begrebet ’Bedre Byggeskik’ og se på, hvordan vi bedst bygger til fremtiden.”

Kig forbi på Bornholm eller stream på Facebook

KF’s debatarrangement ’Bedre byggeskik anno 2021 – hvordan bygger vi for fremtiden?’ afholdes den 18. juni kl. 18-18.45 Scene 7 – C7.

Debatdeltagere er bl.a.: 

  • Natalie Mossin, institutleder, Institut for Bygningskunst og Teknologi, KADK (Det kongelige Akademi, Arkitektur, Design, Konservering)
  • Bent Madsen, direktør for Boligselskabernes Landsforening
  • Kirsten Nielsen, formand for Konstruktørforeningen.

Hvis du ikke selv er på Bornholm, kan du live-streame arrangementet på KF’s Facebookside. Hvis du er på Bornholm, så kig endelig forbi.

Folkemøde 2021

På Folkemødets egen hjemmeside kan du læse mere og finde mange andre arrangementer.

Corona-tiltag
Folkemødet beder om, at man bærer mundbind, når man bevæger sig rundt på pladsen, og efterlever de gældende retningslinjer vedr. COVID-19.

Læs mere:

FOLKEMØDET.DK