Gå til sidens indhold

Julefrokostens skade kan også være en arbejdsskade

Julefrokosten står for døren som et sjovt og socialt afbræk i hverdagens trummerum. Skulle du opleve et uheld under festen, kan der være tale om en arbejdsskade, som skal anmeldes.

Foto: Eugene Zhyvchik

Det sker, at nogen kommer til skade under julefrokosten på deres arbejdsplads – måske fordi de har fået for meget at drikke eller har taget lidt for høje sko på. Eller måske begge dele.

For det meste foregår festlighederne uden uheld. Men skulle det ske, at du kommer til skade under firmajulefrokosten, er skaden ofte omfattet af arbejdsskadesikringsloven og skal anmeldes til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (tidligere Arbejdsskadestyrelsen).

Festen skal være officiel

En betingelse for, at skaden kan godtages som en arbejdsskade, er, at arbejdsgiveren officielt står bag julefrokosten og er klar over, hvad rammerne for firmajulefrokosten er. Måden du kommer til skade på, kan også have betydning for, om din skade bliver godkendt som en arbejdsskade. Hvis du fx kommer skade, når du danser, betragtes det som er et naturligt led i firmajulefrokosten.

Til gengæld er det ikke en betingelse, at arbejdsgiveren eller chefen selv deltager i festlighederne eller er til stede, når ulykken sker. Hvor fuld, du har været, betyder også mindre – ligesom det heller ikke har betydning, om festen holdes på arbejdspladsen eller ude i byen.

Arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring dækker frem til den officielle afslutning på festen. Det betyder også, at hvis man sammen med kollegerne beslutter sig for at fortsætte festen enten ude i byen eller på arbejdspladsen, så er man ikke længere dækket ind af arbejdsskadeloven. I det tilfælde er det ens egen ulykkesforsikring, der skal dække en eventuel skade.

Juelfrokost

Er det en arbejdsskade?

Hvis ansatte kommer til skade under en personalefest eller en julefrokost, som arbejdsgiver deltager i, vil den ansatte normalt være omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Læs mere:

Personalefest
Læs også

Julelukning på arbejdspladsen

Hvis du er i tvivl, om hvilke regler der gælder for julelukning på din arbejdsplads, kan du læse, hvad reglerne er, her:

Julelukning på arbejdspladsen
Læs også

Undgå de klassiske fadæser til julefrokosten

Dansk Magisterforening har udgivet en guide til julefrokosten, som sikrer dig, at du kan møde på arbejde mandag morgen efter julefrokosten med ro i sindet. Læs fx hvorfor det er en dårlig idé at optage en video af dine berusede kolleger, og hvordan du bør agere, hvis du er chef eller leder.

Hent DM's guide til julefrokosten