Gå til sidens indhold

KF-formand i Dagens Byggeri: Min mission er fuldendt

I anledning af sin fratræden til nytår 2020 fortæller KF-formand Gert Johansen i et interview med Dagens Byggeri om nogle af sine største sejre og udfordringer samt løfter sløret for, hvad hans nyvundne tid som pensionist vil gå med.

Gert Johansen Portræt 4 (bredformat) Fotograf Palle Skov.jpg
Kort før Gert Johansen blev valgt som KF's første fuldtidsbetalte formand i 2007, havde KF’s bestyrelse taget en beslutning om at professionalisere foreningen for at få mere politisk indflydelse. Den beslutning høster foreningen mange frugter af i dag, mener den afgående formand – som bl.a. kan se tilbage på en fordobling af medlemstallet, større politisk indflydelse i byggeriet og en forbedret konstruktøruddannelse. Foto: Palle Peter Skov

”I dag er bygningskonstruktørerne med i stort set alle aspekter af byggeriet, og vi gør en afgørende forskel. Ikke mindst i forhold til udviklingen af bæredygtigt byggeri og energirenovering frem mod et fossiltfrit samfund i 2050.”

Det siger KF-formand Gert Johansen i Dagens Byggeri den 4. november 2020, i anledning af at han til nytår træder af som formand efter eget ønske.

Ifølge Gert Johansen blev beslutningen om at professionalisere KF taget af bestyrelsen, kort før han i 2007 blev valgt som formand.

”Det var set i bakspejlet en rigtig fornuftig beslutning, for som forening har vi flyttet os langt – også med ind i det centrale politiske landskab, hvor vi før var i periferien. Vi bliver nu meget ofte spurgt om input og holdninger, når nye regelsæt og ordninger inden for byggeriet diskuteres politisk af de folkevalgte. I dag er vores netværk unikt, og KF er blevet en professionel partner og medspiller for de øvrige aktører," siger Gert Johansen i Dagens Byggeri.

Ny, fri tid til sejlads, fotografi og lystfiskeri

Ud over at komme ind på nogle af de største sejre og udfordringer som KF’s formand løfter Gert Johansen i Dagens Byggeri også sløret for, hvad han regner med at skulle lave efter sin fratræden:

”For at være ærlig kan det godt bekymrer mig lidt, for jeg har brugt rigtig mange timer på KF, så jeg skal helt sikkert have genoptaget nogle gamle hobbyer for at fylde tiden ud. Jeg har altid været glad for fotografi og lystfiskeri. Og så sejlede jeg en hel del kapsejladser tidligere i mit liv, så jeg regner med, at jeg på et tidspunkt vil købe mig en lille sejlbåd og genoptaget den interesse, siger han.”

Læs hele artiklen i Dagens Byggeri.