Gå til sidens indhold

KF-formand: Underskriv borgerforslag imod uddannelsesloftet

Repræsentanter for otte elev- og studenterorganisationer har den 26. januar stillet et såkaldt borgerforslag om at afskaffe uddannelsesloftet. KF’s formand opfordrer alle KF-medlemmer til at underskrive forslaget elektronisk. Uddannelsesloftet blokerer for efterspurgte kompetencer i et komplekst byggeri, siger han.

Underskrift2_Pixabay.jpg
På bare 14 dage siden 26. januar 2018 har forslaget imod uddannelsesloftet fået 50.000 stemmer, hvilket er nok til, at Folketinget kan tage sagen op igen. Men det kræver, at et parti vil fremsætte forslaget som et beslutningsforslag i Folketinget.

”Det uddannelsesloft, regeringen indførte i 2016, begrænser unges muligheder for at uddanne sig. Det er en absurd og forkert prioritering, da uddannelse er enormt vigtig for den enkelte såvel som for vores fælles samfund. ”

Det skriver repræsentanter for otte elev- og studenterorganisationer – bl.a. Danske Studerendes Fællesråd, Erhvervsskolernes ElevOrganisation og Lærerstuderendes Landskreds – i et såkaldt borgerslag på Folketingets hjemmeside, som de fremsatte 26 januar 2018.

Hvis forslaget opnår støtte fra 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg inden for 180 dage, har det mulighed for at blive behandlet i Folketinget.

Uddannelsesloftet begrænser kompetencer i byggeriet

Konstruktørforeningen bakker op om forslaget og opfordrer alle sine medlemmer til at gå ind på hjemmesiden og underskrive med NemID.

Om de studerendes initiativ siger KF-formand Gert Johansen:

”Jeg opfordrer på det kraftigste alle medlemmer til at gå ind og skrive under på forslaget, så vi i fællesskab kan lægge pres på politikerne. Uddannelsesloftet begrænser på mange måder byggeriet. Fx har bygningskonstruktører generelt en højere alder, før de er færdige med uddannelsen, da mere end halvdelen først har taget en håndværksuddannelse. En karantæne på seks år, før man som bygningskonstruktør kan videreuddanne sig til arkitekt eller ingeniør – eller omvendt: arkitekter og ingeniører kan uddanne sig som bygningskonstruktører – blokerer for de kompetencer, det stadig mere komplekse byggeri i stigende grad efterspørger. Det vil hæmme produktiviteten i byggeriet og dermed på længere sigt blive dyrere for samfundet.”

Gå ind på borgerforslaget og skriv under med NemID. Man underskriver anonymt. Underskriftindsamlingen forløber fra 25. januar til 25. juli 2018.

NB! Nyheden er opdateret 8. februar 2018