Gå til sidens indhold

KF henter ny direktør med stor erfaring fra fagbevægelsen

Den nye direktør for Konstruktørforeningen Christian Strøm, der starter den 1. september 2023, har mange års erfaring fra organisationsverdenen. Her får du et indtryk af, hvem han er, og hvilke ideer han har for KF.

Christian Og Kim 2
Christian Strøm (tv) er ansat i Konstruktørforeningen som adm. direktør fra 1. sept. 2023 og erstatter Kim Benzon Knudsen som adminstrativ leder af KF.

Godt 17 års erfaring fra fagbevægelsen og over 25 års erfaring med ledelse af organisationer er noget af det, Christian Strøm kan byde ind med, når han tiltræder stillingen som adm. direktør for Konstruktørforeningen (KF) den 1. september 2023.

Christian Strøm kommer fra en stilling som sekretariatschef i Radiograf Rådet, men har tidligere også haft stillinger som adm. direktør i Finansforbundet og DM. Oprindelig er han uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

”Det er en erfaren herre, vi får ombord i foreningen. Christian Strøm har alle de kvaliteter, vi søgte efter i en ny direktør, hvilket især var erfaring med ledelse af organisationer, det strategiske/politiske arbejde og det administrative. Så det er med stor fornøjelse, vi byder Christian velkommen om bord i foreningen,” siger KF-formand Kirsten Nielsen.

Bagom den nye direktør i KF

Christian Strøm bor i Roskilde, er gift og har to børn. Ud over at interessere sig bredt for kultur, god mad og rejser er han også en trofast fan af både Lyngby BK og Everton FC.

Om sit nye job i KF siger han: 

”Jeg glæder mig til at møde alle foreningens politikere, medarbejdere, samarbejdspartnere og ikke mindst medlemmerne. For ud over at jeg er ansat af medlemmerne til at hjælpe med løsninger, sager og foretage økonomiske dispositioner på deres vegne, synes jeg også, at det er en ret sej medlemsgruppe. Jeg kan nemlig ikke lade være med at tænke: ’Hvor var dansk byggeri uden bygningskonstruktørerne?’ For de har jo kendskab til alle faser inden for byggeri – fra projektering, planlægning, udførelse og drift til materialevalg, byggeteknik og bæredygtighed. ”

Den første tid på posten vil den nye direktør primært bruge på at sætte sig ind i, hvad KF er for en størrelse:

”Forhåbentlig får jeg tid nok til at være nysgerrig på organisationen og få en god indsigt, før jeg skal handle og måske træffe ’store beslutninger’. Handling er faktisk et kerneissue for mig. Men vi skal handle klogt og strategisk og mest af alt turde handle modigt: Gå efter de gode – og måske også lidt skæve – idéer. Jeg vil gerne vil stå i spidsen for innovation og udvikling, så KF som både organisation og sekretariat rykker sig fremad, og vi dermed både får flere tilfredse og flere nye medlemmer i KF.”

Et goddag og et farvel til lederen af KF’s sekretariat

Christian Strøms tiltræden betyder samtidig et farvel til Kim Benzon Knudsen, som har været foreningens sekretariatsleder siden 2011. Af helbredsmæssige årsager træder han af efter eget ønske senest den 1. oktober 2023, når han har overdraget foreningen til den nye direktør.

"Det er ingen hemmelighed, at Kim de senere år, har været ret syg og derfor ikke helt har de samme kræfter længere. Det har ført til, at Kim selv har valgt at trække sig. Det kan han gøre med stolthed over de flotte resultater, han har leveret, som bl.a. byder på en fordobling af medlemstallet og en langt større politisk indflydelse for foreningen," siger Kirsten Nielsen.

Der vil blive holdt en fælles reception for Christian Strøm og Kim Benzon Knudsen den 12. september 2023 kl. 14-17 i Ny Kongensgade 15.

”Vi håber, at både medlemmer, medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af huset vil benytte lejligheden til at komme forbi og hilse på Christian Strøm og tage afsked med Kim Benzon Knudsen,” siger Kirsten Nielsen.

Blå bog for Christian Strøm

  • 2021-2023: Sekretariatschef i Radiograf Rådet
  • 2016-2021: Adm. direktør i Finansforbundet
  • 2007-2016: Adm. direktør i DM (Dansk Magisterforening)
  • 2006-2007: Forhandlingschef i DM (Dansk Magisterforening)
  • 2000-2006: HR-chef på Roskilde Universitet
  • 1998-2000: Vice-HR-chef i Roskilde Amt (Centralforvaltningen)
  • 1997-1998: HR-konsulent i Roskilde Amt (Centralforvaltningen)
  • 1995-1997: Leder af forskeruddannelseskontoret på Farmaceutisk Højskole (nu Københavns Universitet)
  • 1994-1995: Koordinator i Roskilde Kommune (Socialforvaltningen)
  • 1987- 1993: Uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

Har du ikke fået en invitation?

Hvis du ikke har modtaget en invitation, kan det skyldes, at vi ikke har din opdaterede mailadresse, eller at KF er havnet i spamfilteret. Heldigvis kan du se den her: 

Invitation til reception d. 12. september
Relateret nyhed

Se her hvorfor KF søgte ny direktør

Læs nyheden 'KF søger ny direktør': 

KF søger ny direktør