Gå til sidens indhold

KF i Altinget: Folketinget bør beslutte et CO2-loft nu

I et debatindlæg i Altinget argumenterer KF-formand Kirsten Nielsen for, hvorfor man bør indføre et CO2-loft for byggeri nu fremfor at vente til 2027, som regeringen ønsker.

Kirsten Nielsen 16 9 Nicolai Perjesi
I sit debatindlæg foreslår KF-formand Kirsten Nielsen, at folketinget indfører Byggeriets Livscyklusmærke: ”Med en sådan mærkningsordning får vi et redskab til at lette afgifter på bæredygtigt byggeri og gøre det ekstra dyrt at bygge miljø- og klimabelastende.” Foto: Nicolai Perjesi

Selvom certificeringsordningen volder besvær, bør regeringen ikke holde sig tilbage med at indføre en obligatorisk mærkning af byggeriers og anlægs klimabelastning, som store dele af branchen selv efterspørger.

Det siger Konstruktørforeningens formand Kirsten Nielsen i et debatindlæg i Altinget den 22. januar 2021.

Indlægget indgår i en temadebat på Altinget, hvor politikere og byggebranchen fortæller om deres holdning til, hvornår og hvorfor et CO2-loft bør indføres i byggeriet. Blandt debattørerne er bl.a. boligminister Kaare Dybvad Bek (S), Lars Køhler, Rådet for Grøn Omstilling, og Torben Liborius, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

Regeringen vil først indføre et loft for CO2-udledning i byggeriet fra 2027, som er seks år senere, end hvad Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg har anbefalet.

KF: Indfør Byggeriets Livscyklusmærke nu

I sit indlæg argumenterer Kirsten Nielsen for, at regeringen bør indføre loftet allerede i år.

”Der er stor forskel på at opbygge en helt ny certificeringsordning, som måske i udgangspunktet ikke var verdens bedste idé, og så til at indføre en klimamærkning, der bygger oven på de beregningsmetoder, der allerede er kendte, gennemprøvede og udbredte i byggeriet.”

Kirsten Nielsen foreslår, at regeringen indfører Byggeriets Livscyklusmærke (BLCM):

”Med en mærkningsordning får vi samtidig et redskab til at lette afgifter på bæredygtigt byggeri og gøre det ekstra dyrt at bygge miljø- og klimabelastende.”

Læs hele indlægget på Altinget.dk.

KF i Altinget

Indfør et CO2-loft nu

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil ikke indføre et CO2-loft nu, fordi det tager tid. KF’s formand Kirsten Nielsen er uenig heri. Byggeriet kan sagtens håndtere loftet, siger hun i et debatindlæg i Altinget.

Læs hele indlægget:

Altinget