Gå til sidens indhold
Opdateret 09.11.23

KF i spidsen for internationalt samarbejde i Europa

Konstruktørforeningen indtager posten som formand i den europæiske interesseorganisation AEEBC, der arbejder for, at det bliver nemmere at få job og opgaver på tværs af Europas grænser.

Jette Leth Fejerskov Djælund FOTO Nicolai Perjesi
Næstformand i KF Jette Leth Fejerskov Djælund ser frem til at varetage posten som præsident i AEEBC, hvor hun bl.a. vil arbejde for et tættere netværk mellem AEEBC’s medlemsorganisationer og uddannelsesinstitutioner i Danmark og Europa. Foto: Nicolai Perjesi

”Mange af de regler, som fx arbejdsmiljøregler, bygningskonstruktørerne arbejder under, kommer fra direktiver skabt i EU. Dem har vi været med til at ændre og tilpasse, så de også passer ind i en dansk kontekst.”

Det siger næstformand i Konstruktørforeningen (KF) Jette Leth Fejerskov Djælund, der netop er valgt som formand for den europæiske brancheorganisation AEEBC – The Association Of European Experts in Building & Construction og tilføjer:

”Udover at påvirke EU-direktiver arbejder AEEBC også for at skabe mere ens vilkår og regler for alle parter i byggeriet, så det er nemmere at samarbejde på tværs af grænserne uanset, hvilket land man kommer fra.”

Jette Leth Fejerskov Djælund afløser Rob Patterson, der selv ønskede at træde af.

Tættere netværk mellem AEEBC og uddannelsessteder

Konstruktørforeningen har været engageret i AAEBC siden starten af 1990’erne og har ad flere omgange haft en plads i formandskabet. 

Jette Leth Fejerskov Djælund ser frem til at udfylde rollen som formand i AEEBC:

”Jeg ønsker bl.a. at udvide arbejdet med at skabe netværk mellem AEEBC’s medlemsorganisationer og uddannelsesinstitutioner i Danmark og Europa og gøre AEEBC endnu mere relevant. Vi har en unik mulighed gennem samarbejdet på tværs af landene for at påvirke både udvikling og lovgivning i EU inden for bl.a. energirenovering, bæredygtighed, cirkulært byggeri og ikke mindst sikre gode muligheder på tværs af landene.”

Hvad er AEEBC?

AEEBC (Association of European Experts in Building og Construction) er en paraplyorganisation for bygningsprofessionelles organisationer, hvis medlemmer arbejder med konstruktioner og byggeri i Europa. Organisationerne i AEEBC hjælper også hinandens medlemmer med skabe kontakter, finde relevante jobopslag samt med viden om forskellige virksomheder og kultur.  
AEEBC er en pendant til arkitekternes og ingeniørernes europæiske interesseorganisationer.

Fra Danmark deltager udover KF flere af konstruktøruddannelserne i AEEBC, hvor også uddannelsesinstitutioner fra øvrige medlemsorganisationers lande er repræsenteret. Dette understøtter mulige samarbejdsflader og uddannelses-, udvekslings- og udviklingsmuligheder, som fx projekter som Smart Rehabilitation 3.0 og Diagnostik. 

Læs mere på AEEBC.org
Internationalt kort: EURBE

Bliv europæisk bygningsekspert

AEEBC udsteder også det internationale EurBE-kort, der dokumenterer, at du som europæisk bygningsekspert har en uddannelse, der svarer til tilsvarende uddannelser i Europa. Det giver dig bedre muligheder for at arbejde i Europa.

Læs mere om EurBe-kortet