Gå til sidens indhold

KF’s kvindenetværk sætter fokus på hverdagens udfordringer

KF’s kvindenetværk øst for Storebælt inviterer kvindelige kolleger til et arrangement 21. maj 2019, som sætter fokus på hverdagens udfordringer – inspireret af de otte anbefalinger, Byggeriets Kvinderåd gav i januar 2019 for at få flere unge kvinder ind i byggebranchen.

Kvinderaad_FOTO Danske Byggeri.jpg
Byggeriets Kvinderåd, der arbejder for at få flere kvinder i byggeriet, består af en række forskellige fagpersoner, eksperter og meningsdannere. Mange af dem er kvinder – bl.a. Anne Skovbro, filantropidirektør, Realdania, Christine Antorini, folketingsmedlem (S), Christine Feldthaus, tv-vært og livsstilsekspert og Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder. Foto: Dansk Byggeri

Møder kvinder anderledes udfordringer i byggebranchen? Hvad er kvinder i byggebranchen særligt gode til? Kan eventuelle forskelligheder mellem mænd og kvinder i byggebranchen bruges positivt?

Det er nogle af de spørgsmål, Konstruktørforeningens kvindenetværk øst for Storebælt vil sætte fokus på, når de inviterer til debatmødet ’Kvindelig bygningskonstruktør anno 2019’ tirsdag den 21. maj 2019 kl. 17-20 i København.

Debatmødet er inspireret af de otte anbefalinger, Byggeriets Kvinderåd gav i januar 2019 for at få flere unge kvinder til at interessere sig for både uddannelse og karriere i byggebranchen fx som bygningskonstruktør.

Som oplæg til diskussion vil fire kvindelige medlemmer af Konstruktørforeningen (KF) – hvoraf en er studerende – fortælle om deres karriereveje, styrker og udfordringer samt komme med et dilemma, som de gerne vil have sparring på fra deltagerne.

Næstformand: Kom og bliv klogere på kvinder i byggeriet

Næstformand i KF Kirsten Nielsen hilser mødet ’Kvindelig bygningskonstruktør anno 2019’ velkomment.

”Det er interessant at sætte fokus på, hvorfor unge kvinder ikke vælger byggebranchen – om det fx er på grund af fordomme, dårlig omtale, eller fordi kvinderne møder særlige problemstillinger – hvilket er det, de fire oplægsholdere vil være med til at kaste lys over.”

Hun håber, at ”mange både erfarne bygningskonstruktører og studerende” vil deltage i kvindenetværkets arrangement.

”Selvom der findes mange dygtige kvinder i byggebranchen – som heldigvis bliver mere og mere synlige – er det vigtigt at tiltrække flere unge kvinder til branchen og komme i dialog med dem. Det er også vigtigt, at vi kan være med til at nedbryde fordomme og opnå gensidig respekt uanset køn og baggrund, allerede mens de studerende er under uddannelse. Det, tror jeg, kan være med til at fastholde flere kvinder i branchen.”

Arrangementet, der foregår i København, er gratis, men kun for KF-medlemmer. Tilmelding på KF.dk/arrangementer.