Gå til sidens indhold

Årlig lønundersøgelse på vej

Den 30. september 2021 modtager du et link til den årlige lønundersøgelse, som KF udarbejder sin årlige lønstatistik ud fra. Jo flere, der besvarer skemaet, jo bedre bliver lønstatistikken, som er et vigtigt redskab for både dig og KF forud for en lønforhandling.

Lønstatistik FOTO Pixabay
Foto: Pixabay

Alle erhvervsaktive, selvstændige og ledige medlemmer af Konstruktørforeningen (KF) får den 30. september 2021 en mail med et spørgeskema om løn.

Når du svarer på undersøgelsen, skal du bruge din lønseddel fra september.

Lønundersøgelsen munder ud i KF’s årlige lønstatistik, der er et vigtigt redskab før enhver lønforhandling, fordi statistikken viser, hvad lønniveauet er for bygningskonstruktører ud fra fx, hvor de bor, hvad de arbejder med, og hvilken anciennitet de har.

Hver 3. deltog i lønundersøgelsen 2020

En tredjedel af medlemmerne deltog i lønundersøgelsen i 2020, som bl.a. viste, at lønnen for KF’s medlemmer var steget for 6. år i træk, at det lønmæssigt kan betale sig med efteruddannelse, og at lidt over hver 3. bygningskonstruktør har ledelsesansvar.

Undersøgelsen viste også, at gennemsnitslønnen var steget knap 2 % fra 2019 til 2020 til på 48.905 kr. i gennemsnit om måneden inklusiv pension, tillæg og bonus.

Mange svar giver mere korrekt lønstatistik

Sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen opfordrer alle medlemmer til at svare på undersøgelsen.

”Selvom lønstatistikken fra sidste år er repræsentativ, håber jeg, at endnu flere i år vil besvare lønundersøgelsen. For jo flere, der deltager, jo mere retvisende bliver statistikken,” siger han og fortsætter:

”Med den høje svarprocent, vi plejer at opnå, får både KF og det enkelte medlem et godt og temmelig finmasket redskab til at forberede sig på enhver lønforhandling og kontraktindgåelse. Så vi er meget glade for, at medlemmerne hvert år støtter så godt op om lønstatistikken.”

Lodtrækning om præmier for svar på spørgeskema

Blandt de medlemmer, der svarer på lønstatistikken, trækker KF lod om et weekendophold på Koldingfjord og gavekort til vin.

Deadline for besvarelse af lønundersøgelsen er tirsdag den 19. oktober 2021 kl. 12.00.

MIT KF

Har KF din rigtige mailadresse?

Husk at gå ind på Mit KF og ret, hvis du har fået en ny mailadresse.

Mit KF
DOWNLOAD

Se lønstatistik for 2020

NB! Kræver login.

Lønstatistik