Gå til sidens indhold

KF’s lønundersøgelse for bygningskonstruktører 2019

Konstruktørforeningen (KF) udsender 30. september 2019 et spørgeskema om løn til alle erhvervsaktive og ledige medlemmer, så KF kan udarbejde en lønstatistik. Jo flere, der besvarer skemaet, jo bedre bliver lønstatistikken, som bl.a. kan bruges før en lønforhandling. Deadline for besvarelse er fredag den 21. oktober kl. 11.

Lønundersøgelse-penge_Pixabay_Kevin Schneider.jpg
Lønstatistikken er et vigtigt redskab før enhver lønforhandling, fordi den viser lønniveauet alt efter, hvor i landet man bor, hvilket arbejdsområde og hvilken anciennitet man har. Foto: Pixabay/Kevin Schneider

Konstruktørforeningen (KF) udsender 30. september et spørgeskema om løn til alle aktive medlemmer, der også omfatter selvstændige og ledige.

Lønundersøgelsen bruger KF til at udarbejde en lønstatistik, som er et vigtigt redskab før enhver lønforhandling, fordi den viser lønniveauet for bygningskonstruktører alt efter, hvor i landet de bor, hvilket område de arbejder inden for, og hvilken anciennitet de har.

Lønseddel fra september 2019 eller seneste lønseddel

I spørgeskemaet – der udsendes som link i en mail – skal medlemmerne på basis af den seneste lønseddel oplyse om løn, pension og eventuelle tillæg. For mange vil det være en lønseddel fra september 2019.

Hvis du er ledig, skal du bl.a. oplyse, hvilke tilbud fra KF du har benyttet, og hvilken a-kasse du er medlem af.

42 procent deltog i lønundersøgelsen 2018

42 procent af medlemmerne deltog i KF’s Lønstatistik 2018, som bl.a. viser, at KF’s medlemmer siden 2017 i gennemsnit har fået 1.147 kr. mere om måneden i løn – en stigning på knap 2,5 % af lønnen, der gennemsnitligt ligger på 46.631kr. om måneden (inklusive pension, tillæg og bonus).

Jo flere, der deltager, jo mere retvisende bliver statistikken.

Lønstatistikken for 2018 viser også, at:

  • Hvert femte medlem har modtaget bonus eller et engangsvederlag inden for det sidste år på gennemsnitlig 33.666 kr.
  • Lønnen for alle bygningskonstruktører generelt stiger med arbejdserfaringen. En nyuddannet har fx en gennemsnitsløn på omkring 37.830 kr. mens en konstruktør med 20-25 års har 54.000 kr. om måneden.
  • Privat- og offentligt ansatte bygningskonstruktører i Hovedstadsområdet får den højeste gennemsnitsløn på 49.338 kr. pr. måned, mens bygningskonstruktører i Nordjylland med 44.759 kr. om måneden får den laveste løn.
  • 2 ud af 5 bygningskonstruktører arbejder 38-40 timer om ugen, mens en tredjedel arbejder mere og en fjerdedel arbejder mindre.

Lodtrækning om præmier for svar på spørgeskema

Blandt de medlemmer, der svarer på lønstatistikken, trækker KF lod om et weekendophold på Koldingfjord og gavekort til vin.

Deadline for besvarelse af lønundersøgelsen er mandag den 21. oktober kl. 11.00.

MIT KF

Har KF din rigtige mailadresse?

Husk at gå ind på Mit KF og ret, hvis du har fået en ny mailadresse.

Mit KF