Gå til sidens indhold

KF samarbejder både godt og fortsat med FTFa

På nogle uddannelsesinstitutioner har nogle studerende hørt, at KF ikke har nogen a-kasse og ikke længere samarbejder med FTFa. Det er helt forkert! KF har et mangeårigt, godt samarbejde med FTFa, der er fortsat, selvom KF er gået med i AC.

ftfa_rgb_blaa.png

Konstruktørforeningen (KF) har erfaret, at der på nogle uddannelsesinstitutioner verserer et rygte om, at KF ikke har nogen a-kasse, fordi FTFa ikke vil samarbejde med KF, efter at KF valgte at melde sig ind i hovedorganisationen Akademikerne (AC) fra januar 2019.

At KF er kommet med i en anden hovedorganisation har intet at gøre med, hvilken a-kasse KF har valgt at samarbejde med.

KF samarbejder fortsat med FTFa

KF har i mange år haft et tæt samarbejde med FTFa, og det er ikke blevet mindre, efter at KF har forladt fusionen af LO og FTF, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) .

KF er den organisation i Danmark, der samler flest bygningskonstruktører, og FTFa er den a-kasse i Danmark, der dagpengeforsikrer flest konstruktører.

Efter at KF er gået over i AC, har nogle også fået den fejlagtige opfattelse, at KF ikke har sin egen a-kasse, men samarbejder med en a-kasse ’udefra’.

Det er helt forkert.

Det forhold, KF har med FTFa, er helt magen til det forhold, alle andre fagforeninger har med deres a-kasse: A-kasse og fagforening skal ifølge lovgivningen være adskilte, og der må ikke samkøres oplysninger uden samtykke.

FTFa er den bedste a-kasse for KF

Fordelen ved, at KF har valgt FTFa som a-kasse er, at FTFa kender bygningskonstruktørerne særdeles godt og netop igennem det mangeårige samarbejde trækker på KF’s kendskab til byggebranchen og jobmulighederne.

KF vil kun det bedste for sine medlemmer og ønsker derfor, at de er dagpengeforsikret i den a-kasse, der er bedst til at varetage opgaven.

Det er efter KF’s mening FTFa!

Snart færdiguddannet?

Gode råd til studerende lige før dimission

Hvis du er bygningskonstruktørstuderende og nærmer dig afslutningen af din uddannelse, har KF disse gode råd:

  • Hvis du ønsker at være dagpengeberettiget straks den dag, du er færdiguddannet, skal du melde dig ind i a-kassen senest et år, før du er uddannet. Er du under 30 år, er det gratis i FTFa. Er du over 30 år, skal du betale et kontingent. KF-medlemskabet er gratis, så længe du er studerende uanset alder.
  • Når du får et jobtilbud, kan KF læse kontrakten igennem inden for 24 timer og rådgive dig, om den er i orden, så du sikrer dig de bedste vilkår. KF kan også hjælpe dig med jobsøgning og give din ansøgning og dit cv et ’servicetjek’.

Hvis du ellers har brug får råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte KF eller følge os på Facebook og LinkedIn.

Se vores site for nyuddannede

Medlemsfordele

Konstruktørforeningen har meget at byde på – fra rådgivning, netværk og kurser til billige forsikringer og en attraktiv pensionsordning.

Læs mere om medlemsfordele.