Gå til sidens indhold

Konflikten er udskudt igen

Efter godt 19 timer lange forhandlinger, valgte forligsmand Mette Christensen at udskyde forhandlingerne igen. KF’s formand opfordrer medlemmerne til fortsat at bakke op.

Demonstration Foto KF.jpg

I går den 17. april 2018 mødtes arbejdsgiverne og de faglige organisationer på det offentlige område med forligsmand Mette Christensen for at forhandle sig frem til en fælles overenskomstaftale. Efter at have forhandlet til langt ud på natten valgte Mette Christensen at udskyde konflikten i to uger. Det er anden – og altså sidste – gang, at hun kan bruge denne mulighed.

”Jeg har i dag - efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd - besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger, jf. § 4, stk. 5, i lov om mægling i arbejdsstridigheder,” skriver Mette Christensen på Forligsinstitutionens hjemmeside.

Hvis ikke der bliver opnået et resultat inden for denne periode, starter strejken den 6. maj 2018, mens lockouten starter den 12. maj 2018. Om udsættelsen siger KF’s formand Gert Johansen:

”Det er naturligvis skuffende, at forhandlerne ikke har kunnet nå til enighed om en ny overenskomst inden for den forlængede frist – modsat er jeg dog rigtig glad for, at forligsmanden Mette Christensen har udskudt konflikten. Udskydelsen er et sikkert tegn på, at forligsmanden har set så megen bevægelse i forhandlingerne, at hun anser det for sandsynligt, at parterne kan nå frem til en aftale inden for den nye frist.”

Nye forhandlinger

Både arbejdstagere og arbejdsgivere fra regioner, kommuner og staten er dog indkaldt til nye forhandlinger på fredag den 20. april 2018. Og de skal helst give resultat:

”Kommer der ikke fremskridt i forhandlingerne over weekenden, så kan forligsmanden med øjeblikkelig varsel melde sammenbrud. Fra og med den dag, hun gør det, går der fem dage, til en storkonflikt bryder ud. Og så er strejke og lockout ikke forskudt, men vil bryde ud samtidigt. Så udsættelsen er ikke en hovedpude, men en alvorlig trussel, der hænger over hovedet på forhandlerne,” siger Gert Johansen og tilføjer.

”Derfor opfordrer jeg til en stadig og vedholdende opbakning fra medlemmerne og baglandet til vores forhandlere. Og ikke mindst til, at I ikke begynder at vakle i troen på, at vi kan lande en god overenskomst.”