Gå til sidens indhold

Mindre kontingentstigning i KF

For at ruste KF bedre til evt. fremtidige konflikter besluttede medlemmerne på KF’s generalforsamling i oktober 2018 en kontingentstigning i 2019 på 50 kr. i kvartalet – ca. 17 kr. om måneden.

Kontingentstigning (coins-1839)_Pixabay.jpg
Foto: Pixabay

Den 1. januar vil kontingentet for KF’s medlemmer stige til 17 kr. om måneden – eller 50 kr. i kvartalet.

Det er resultatet af medlemmernes beslutning på KF’s generalforsamling den 27. oktober 2018.

Stigningen på 50 kr. i kvartalet gælder for alle aktive medlemmer, mens medlemmer på nedsat kontingent kun stiger 10 kr. i kvartalet. Stigningen er fuldt fradragsberettiget.

Kontingentstigning skal ruste KF til konflikt

Om baggrunden for stigningen siger KF-formand Gert Johansen:

”Det er kun anden gang siden 2002, KF hæver kontingentet. Sidst var i 2014. Når vi vælger at hæve kontingentet i 2019, er det for at ruste KF til at stå stærkere over for eventuelle konflikter på arbejdsmarkedet. Som vi så ved forårets overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte, var vi jo faretruende nær en konflikt. Da meget tyder på, at fremtidige overenskomstforhandlinger ikke vil forløbe mindre gnidningsfri, er det godt, at KF har penge nok på kistebunden til at støtte sine medlemmer, hvis de skulle blive ramt af konflikt.”

Ifølge Gert Johansen talte flere medlemmer på generalforsamlingen for en højere stigning.

”Nogle medlemmer mente, at vi skulle have en endnu større egenkapital til at stå imod med og dermed en større kontingentstigning end 50 kr. i kvartalet. Men på bestyrelsens anbefaling stemte et overvældende flertal for en mindre stigning.”