Gå til sidens indhold

PFA-pensionsaftale for KF-medlemmer er blevet forbedret

Konstruktørforeningen har pr. 1. juli 2017 forbedret sin pensionsaftale med PFA, så medlemmerne både får en mere fordelagtig og billigere forsikringspakke.

Anti-stress balls_Pixabay.jpg
PFA har fokus på stress i flere af sine forsikringer. PFA EarlyCare hjælper KF-medlemmer med at komme i behandling allerede fra den første sygedag, mens PFA Helbredssikring dækker udgifterne til selve behandlingen hos fx en fysioterapeut, kiropraktor, osteopat eller psykolog. Foto: Pixabay/Alexas

En bedre og billigere forsikringspakke og lavere administrationsomkostninger. 

Det er nogle af de fordele, Konstruktørforeningens medlemmer med pensionsordning i PFA har fået i en forbedret pensionsaftale – som trådte i kraft pr. 1. juli 2017.

En af ændringerne er, at forsikringen ved tab af erhvervsevne er blevet udvidet med to nye ordninger:

  • PFA EarlyCare
  • Ressourceforløbsdækning

PFA EarlyCare hjælper med hurtig behandling

PFA EarlyCareTM betyder, at man kan få hjælp allerede fra første dag, hvis man bliver sygemeldt i mindst 14 dage.

Herom siger kundechef i PFA Jens Johan Nordentoft:

”Et KF-medlem kan bl.a. få hjælp med det samme, hvis vedkommende får stress eller andre fysiske eller psykiske sygdomme. Det eneste, man skal gøre, er at kontakte PFA EarlyCare Hotline på 70807505 og tale med en medarbejder, som vil spørge ind til helbredssituationen og dermed guide medlemmet videre til et behandlingsforløb, som lige netop er tilpasset medlemmets behov.”

Ressourceforløbsdækning giver forhøjet udbetaling

Ressourceforløbsdækningen giver mulighed for en forhøjet udbetaling, hvis man modtager ressourceforløbsydelse fra sin kommune.

”Vi har valgt at udvide forsikringen for tab af erhvervsevne med en ressourceforløbsdækning, fordi reglerne for modregning i offentlige ydelser er blevet skærpet. Så hvis et medlem modtager en ressourceforløbsydelse fra sin kommune, som der sker modregning i, kan medlemmet undgå en for stor forskel i sit sædvanlige rådighedsbeløb, da udbetalingen fra PFA vil kunne forhøjes til 80 pct. af lønnen,” siger Jens Johan Nordentoft.

PFA Helbredssikring er forbedret

I den nye pensionsaftale er PFA Helbredssikring blevet udvidet.

”Hvis man via PFA Helbredssikring får dækket udgifter til behandling hos fx en fysioterapeut, kiropraktor, osteopat eller psykolog, er der ikke længere en begrænsning med hensyn til tid eller antal besøg. I stedet aftales antallet af behandlinger ud fra et lægeligt begrundet behov. Afhjælpning af stress er også blevet en del af dækningen i PFA Helbredssikring. Hvis man har stress, skal man kontakte PFA’s Sundhedscenter, som så hjælper med at få lagt en individuel fastholdelsesplan,” siger Jens Johan Nordentoft og tilføjer:

”PFA’s Sundhedscenter vil også meget gerne hjælpe med at navigere rundt i det offentlige sundhedsvæsen, så man som medlem af KF hele tiden føler, at man får den bedste hjælp og rådgivning igennem hele forløbet.”

Ikke alle KF’s medlemmer er dækket af PFA Helbredssikring, men de har mulighed for at tegne forsikringen via KF’s frivillige medlemstilbud. Læs mere under Pension.

Mit.pfa.dk kan man se, om man er omfattet, og hvad PFA Helbredssikring mere konkret dækker.

Tjek forsikringspakken på Mit.pfa.dk

Jens Johan Nordentoft opfordrer KF-medlemmerne til at gå ind på Mit.pfa.dk for at se deres opdaterede pensionsoversigt.

”Man kan altid se den nyeste pensionsoversigt på Mit.pfa.dk, som viser hvert medlems dækninger, de tilknyttede vilkår, pris for forsikringen og administrationsomkostninger. Hvis man har spørgsmål, er man altid velkommen til at kontakte PFA Rådgivningscenter på telefon 70125000, eller booke en rådgivningssamtale på telefon 39176019 eller e-mail raadgivning@pfa.dk.”

Læs mere om de forskellige muligheder og fordele, som pensionsaftalen med PFA giver KF-medlemmer.