Gå til sidens indhold

Podcast om byggeriet og coronakrisen

Konstruktørforeningens næstformand Kirsten Nielsen anbefaler to podcasts, der handler om byggeriet under coronakrisen, og som bl.a. fokuserer på, hvordan man kan holde byggeprojekter i gang.

Podcasts_Foto_Pixabay-Mauro Segura.jpg
Mens coronakrisen har lammet store dele af verden, har Byens Podcast taget et kig på, hvordan den danske byggebranche håndterer den ekstraordinære situation. Det kan du høre i to podcasts, ’Corona i byggebranchen’, på hver 14-15 minutter. Foto: Pixabay/Mauro Segura

’Corona i Byggebranchen’.

Det er titlen på to podcasts, som Konstruktørforeningens næstformand på det varmeste anbefaler foreningens medlemmer at høre.

”De to podcasts giver et stærkt og højaktuelt indblik i, hvad der foregår lige nu i byggebranchen under coronakrisen, hvad branchen gør for at holde projekterne i gang, og hvilke bekymringer forskellige parter gør sig i forhold til den økonomiske situation,” siger næstformand Kirsten Nielsen.

De to podcast – der hver varer 14-15 minutter – er udgivet af Byens Netværk, som er en tværfaglig forening ”for alle, der ønsker at være med til at præge udviklingen af byggebranchen og vores byer”.

Podcast #1: Sådan holdes der gang i byggeriet

Ifølge Kirsten Nielsen omfatter den første podcast, ’Corona i Byggebranchen #1’, en rundspørge blandt byggeriets parter om, hvordan de holder samarbejdet om projekterne i gang, når mulighederne for fysisk tilstedeværelse er så begrænsede.

”I den første podcast kan du høre erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius fortælle, hvordan arbejdet fortsætter med ændrede adfærdsregler på de danske byggepladser. For mens coronaepidemien har lagt det meste af verden ned, appelleres der fortsat i byggebranchen om at holde hjulene i gang. Blandt andet har Kommunernes Landsforening (KL) bedt landets kommuner om at fremrykke en række projekter. Du hører derfor ejendomschef i Gladsaxe Kommune Niels Thygesen fortælle, hvordan Gladsaxe Kommune lige nu forsøger at tilpasse projekterne til den ændrede virkelighed,” siger Kirsten Nielsen og fortsætter: 

”Du kan også høre direktør for Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen opfordre myndighederne til at agere hurtigt på nye byggesager og advokat og partner i Molt Wengel Christian Molt Wengel give et indblik i de juridiske forholdsregler og nødvendigheden af at tale sammen.” 

Podcast #2: De udførende parter

Om den anden podcast, ’Corona i Byggebranchen #2’, siger Kirsten Nielsen:

”Podcast nr. 2 foregår ude i skurvognene hos de udførende parter på landets byggepladser. Her hører man, hvordan de rådgivende arkitekter og ingeniører, der i mange tilfælde er sendt på tvunget hjemmearbejde, tackler den nye situation og deres overvejelser om, hvordan de bedst muligt hjælper hinanden igennem og om på den anden side af coronakrisen. Bl.a. møder man afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Gyrithe Saltorp og partner og medindehaver af Nybolig i Hørsholm Mira Trolle. Fælles for de interviewede er en alarmerende bevidsthed om situationens alvor, men også en grundlæggende indstilling til at lade samarbejdet om byggeprojekterne fortsætte i positiv ånd.”

Podcast

Corona i byggebranchen