Se de 16 nominerede til KF's dimittendpris 2024
16 projekter fra dimittender fra landets bygningskonstruktøruddannelser er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2024. Prisen der uddeles på Konstruktørdag i oktober 2024. Projekterne spænder fra kontor- og boligbyggeri til hotel og børne- & ungehospice ofte med fokus på biogene materialer. Se alle de nominerede her.
Alzbeta Hlinova, KEA
National Gallery of Greenland of around 4200 m2. Circular building with a roof with freeform shape following the ragged terrain. Main focus on BIM and problem solving of complex geometry, architectural drawings and integration of different softwares.
Andreas Vestmar, Via UC Horsens
Udførsel af daginstitution med fokus på praktisk bæredygtighed, herunder nytænkning indenfor fugtstyring ifm. Flere organiske byggematerialer integreret i den grønne omstilling. Alt kombineret med at overholde nuværende lavemissionsklasse 8 kg/co2 ækv/m².
Anes Hamidovic og Rasmus Foss Nielsen Kvist, VIA UC Aarhus
Byggeriet omfatter transformation af et eksisterende vandtårn i Randers til etageboligbyggeri med kombination af erhverv og bolig på 5 etager. Projektets fokus omhandlede bevarelse af den arkitektoniske historie og affaldsforebyggelse samt genbrug.
Daniel Petersen, VIA UC Holstebro
Nyt hotel på cirka 2.000 m2. Fokus på at reducere projektets CO2-aftryk uden at gå på kompromis med bygbarheden og forbedret arbejdsmiljø gennem elementbyggeri med CLT og modulprojektering.
Frederik Gade Lind, KEA
Børneinstitution på 5100m2 med fokus på ansvarlige materialevalg, indarbejdelse af spildmaterialer i facaden inkl. LCC, LCA-beregning som designværktøj og diffusionsåbne konstruktioner. Tilmed stort fokus på brand, fugt og risikovurdering mht. biogene materialer.
Hans Akselsson Petersen, VIA Holstebro
Projektering af ny daginstitution på 1600m2 Fokus på bygbarhed samt bæredygtighed, ved at få bygningen ned på frivillige bærdygtighedsklasse 2029, ved at integrere LCA beregningen direkte ind i Revit for at lave en løbende beregning.
Jacob Høybye og Julie Aalborg, UCN
UCN Aalborg. 1600 m2 Beboelsesejendom i biobaserede materialer, bl.a. træisolering og stråtag. Centralt fokus på social bæredygtighed, som f.eks. Lydklasse A, Lavenergi, godt indeklima og hvilke konsekvenser det har på LCA.
Kalle Rasmussen, VIA Horsens
Bygning på 1051 m2, 65% genbrugsmaterialer med fokus på upcycling. Huser genbrugsbyggemarked samt forsamlings- og undervisningslokaler. Unik atmosfære med integreret upcyclinged materialer og lavt CO2 aftryk.
Mads Krüger Salskov og Peter Ladegaard, UCL
Udviklet koncept, der implementerer kvalitetsledelsesprincipper i overensstemmelse med ISO 9001 og rammesættes i praksisnærer arbejdsredskaber. Konceptet er designet til at gøre arbejdet med målbar kvalitet og løbende forbedringer mere overskueligt for arkitektrådgiverorganisationer.
Markus Skøtt Kjelde, EASV
Nyopført domicil på 1200m2, bestående af kontor, udstilling og lager. Fokus på byggeriets faser og entrepriser, herunder implementering af tiltag med henblik på at mindske Co2 udledningen i udførselsfasen.
Rasmus Lohmann Juul, VIA UC Aarhus
Projektering af 1.250 m2 børne- & ungehospice – tilbygning til Hospice Djursland. Fokusområdet har været tværfaglighed, bygbarhed og anvendelse af teknologier som dRofus og Realtime-LCA for at imødekomme branchens udfordringer.
Rune Nissen-Petersen Kappel, Zealand
Omdannelse af tre tv-studier til boliger. Innovativt hovedgreb og transformation med fokus på bæredygtighed og minimal klimaaftryk. Integration af lette, bygbare konstruktioner med det eksisterende byggeri.
Sebastian Pretzmann, Zealand
Et etageboligbyggeri i København med fokus på at sænke dets CO2-udslip. Her er valgt konstruktioner, som er gennemtænkt og gennemarbejdet fra tidlig fase, til byggeriet står færdigt.
Stine Maul Sørensen, EASV Esbjerg
Bæredygtighed ved parcelhuse kræver skift fra relativ til absolut bæredygtighed. Større boliger øger CO2-udledningen. Lovgivningen skal have strengere CO2-krav med fokus på beboere frem for m².
Søren Plougmand Justesen, UCN
Nyopførelse af bæredygtigt plejecenter med fokus på tilgængelighed, sociale aspekter og energioptimering. Projektet integrerer naturlig ventilation, solenergi og konstruktiv beskyttelse af konstruktioner, der forbedrer indeklimaet og reducerer driftsomkostningerne.
Sissel Mija & Sille von Buchwald, UCL
Boligbyggeri på fire etager med fokus på fire hovedelementer: Design for adskillelse, lav CO2-udledning, stigende temperaturer og holistisk klimasikring mod vand.
Mød vinderen af KF's dimittendpris 2023
Konstruktørernes Dimittendpris gik i 2023 til Tobias Faurholt fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole for et projekt, der havde fokus på at hjælpe udførende entreprenører med at udføre den lovpligtige kontrol af bærende konstruktioner.
Læs mere