Gå til sidens indhold

Succes for pilotnetværk baner vejen for nye netværk i KF

På baggrund af de mange positive tilbagemeldinger fra Konstruktørforeningens fire pilotnetværk, har KF’s bestyrelse besluttet at lade tre af netværkene fortsætte og etablere tre nye.

Netværk (feedback-2990424) FOTO Pixabay.jpg
Ni ud af ti deltagere har givet positiv respons og ønsker at fortsætte i de fire pilotnetværk eller i andre relevante netværk i KF. Foto: Pixabay

”Det er fedt, at der også har været et fagligt netværk for de nyuddannede, så vi – der ikke har så meget arbejdserfaring endnu – har kunnet udveksle erfaringer, støtte og inspirere hinanden. Og skulle jeg stå og mangle et job, kan jeg altid hive fat i en fra netværket!”

Det siger den 27-årige Anders Schrøder, byggeleder for JN Construction A/S, der har deltaget i Konstruktørforeningens pilotnetværk for nyuddannede på Sjælland.

Han er en af de omkring 110 KF-medlemmer, der har deltaget i KF’s fire pilotnetværk for henholdsvis entreprenøransatte, ingeniøransatte, nyuddannede og kvinder, og som har haft 4-6 møder i 2017.

Den 52-årige fagentreprenør Steen Uldall, der har deltaget i netværket for entreprenøransatte bygningskonstruktører, har også været tilfreds med sit udbytte.

”Udover at jeg har fået et netværk på tværs af virksomheder, både fagligt og socialt, har det været givtigt at kunne udveksle, hvilke ting der også er vigtige for en entreprenør, så det ikke kun er prisen, der bestemmer – men at det fx også har værdi, at man har tillid til kvalitet, både i tilbud og i udførelse, og proaktivt samarbejder om løsninger. På grund af den gode kemi mellem os har vi valgt at forsætte netværket ud over projektperioden.”

Ni ud af ti giver positiv respons

Ifølge netværkskonsulent i KF Bo Sune Christensen er meldingen fra både Anders Schrøder og Steen Uldall dækkende for de tilbagemeldinger, han har fået fra deltagerne i pilotnetværkene.

”Ni ud af ti deltagere har givet positiv respons og ønsker at fortsætte i de fire pilotnetværk eller i andre relevante netværk. Det, der har betydet mest for deltagerne, har været at få ny faglig viden gennem oplæg og evt. virksomhedsbesøg, og at dele viden og erfaringer med ligesindede – som ikke nødvendigvis ligner en selv,” siger netværkskonsulenten.

Flere netværk i KF

På baggrund af den positive respons har KF’s bestyrelse besluttet at lade tre af netværkene fortsætte og etablere tre nye.

Fremover vil KF tilbyde netværk for entreprenøransatte bygningskonstruktører i Jylland, kvindelige bygningskonstruktører på Sjælland og nye bygningskonstruktører både på Sjælland og i Jylland samt to nye netværk på Sjælland for henholdsvis ledelse og rådgivning.

Umiddelbart er alle netværk åbne for tilmelding og vil forsat have 4-6 møder om året kl. 17-20 på deltagernes arbejdspladser, hvis det er muligt.

Følg med på KF.dk/netvaerk og læs mere om deltagernes respons på KF’s pilot netværk i Konstruktøren nr. 1 2018.