Gå til sidens indhold

To nye typer medlemskab i KF: Selvstændige med ansatte og seniorer

Selvstændige med ansatte – der ikke er medlemmer af KF – kan nu blive medlemmer af KF. Samtidig kan pensionister tegne et billigere seniormedlemsskab, hvis de fortsat er erhvervsaktive og vil bevare adgang til KF’s rådgivning.

2 Nye Medlemskaber16 9 Pixabay
Foto: Pixabay

KF’s medlemmer besluttede ved en urafstemning i november 2020 at stemme ja til to nye former for medlemskaber i Konstruktørforeningen (KF):

  1. Selvstændige bygningskonstruktører med ansatte, som ikke er konstruktører, men dog har en overenskomst. Kontingent: 365 kr. pr. måned.
  2. Seniorer, der arbejder videre efter at have nået pensionsalderen. Kontingent: 125 kr. pr. måned.

Selvstændige har efterspurgt medlemskab

Tidligere kunne man som selvstændig bygningskonstruktør kun blive medlem, hvis man ikke havde ansatte. Nu kan selvstændige konstruktører være medlem, hvis de har ansatte, der ikke selv er bygningskonstruktører, men fx er administrative medarbejdere eller andet.

Forslaget om det ændrede medlemskab for selvstændige konstruktører, blev ifølge KF’s formand Kirsten Nielsen fremsat af KF’s bestyrelse, fordi selvstændige medlemmer har efterlyst den type medlemskab.

”KF har fået flere forespørgsler om medlemskab fra selvstændige, der havde ansatte, som ikke var konstruktører. Men vi kunne ikke optage dem som fuldgyldige medlemmer på grund af vores love, som forhindrede os i at optage selvstændige med ansatte for hermed at undgå, at KF kunne blive involveret i en modstridende konflikt mellem to medlemmer, hvor den ene er arbejdsgiver og den anden ansat i samme virksomhed,” siger Kirsten Nielsen og fortsætter:

”Med de nye regler kan en selvstændig bygningskonstruktør, der har ansat andre faggrupper end konstruktører, altså nu være medlem af KF med adgang til rådgivning – dog kan vi ikke rådgive om rollen som arbejdsgiver.”

Medlemskab for erhvervsaktive seniorer

Om baggrunden for at indføre seniormedlemskabet siger Kirsten Nielsen:

”Vi forventer, at flere og flere medlemmer vil fortsætte med at være erhvervsaktive som bygningskonstruktører i et lønmodtagerjob, efter at de har nået pensionsalderen. Disse medlemmer kan nu vælge, om de ønsker fuldt medlemskab til fuld pris eller et medlemskab på lidt lavere blus til en reduceret pris.”

”Ophører man med konstruktørarbejde, men er man stadig erhvervsaktiv på anden måde, skal man som pensioneret fortsat kunne tilbydes både det gratis pensionistmedlemsskab og associeret medlemskab til 125 kr. om måneden. Begge typer af medlemskab er dog uden adgang til rådgivning.”

Se de alle typer medlemskab

Du kan læse mere om de forskellige typer af kontingent i KF og KF’s a-kasse:

Kontingent

Læs mere i KF's vedtægter

Læs mere om:

Meld dig ind

Vær opmærksom på, at du for at opnå et seniormedlemskab i forvejen skal have været medlem af KF.

Vil du melde dig ind som selvstændig med ansatte, kan du gøre det her:

Bliv medlem