Gå til sidens indhold

Vinder af Konstruktørernes Dimittendpris 2021 er fundet

Tidligere fodboldspiller Thomas Wiil-Andersen fra Københavns Erhvervsakademi får dette års Konstruktørernes Dimittendpris for gennem et hotelprojekt på bedste vis at demonstrere bygningskonstruktørens fagligt brede profil.

Thomas Wiil Andersen WEB 007 FOTO Johnny Frederiksen
For Thomas Wiil-Andersen – der i dag arbejder som IKT-leder i MOE – er det “et kæmpe skulderklap” at have vundet dette års Dimittendpris’. ”Det har bekræftet mig i, at det kan betaler sig at yde en ekstra indsats,” siger han. Foto: Johnny Frederiksen

”Årets vinder af Konstruktørernes Dimittendpris viser på en overbevisende måde konstruktørens brede faglighed med øje for bygbarhed, gode byggetekniske løsninger, forståelse for processer og procesledelse samt en flot dokumentation heraf.”

Det siger formand for Konstruktørforeningen (KF) Kirsten Nielsen om den 31-årige prisvinder, Thomas Wiil-Andersen, der i år blev færdig som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi og nu arbejder som IKT-leder i rådgivervirksomheden MOE (IKT står for informations- og kommunikationsteknologi).

Afgangsprojektet er en bearbejdning af et ikke-realiseret dispositionsforslag fra KANT arkitekter for et hotelbyggeri på 8 etager i Ørestaden.

Det oprindelige projekt var projekteret med bygningsdele i stål og beton, men for at gøre det mere bæredygtigt har prisvinderen ændret det til et såkaldt hybridbyggeri, hvor størstedelen af bygningsdelene er erstattet af CLT-elementer (Cross Laminated Timber) og limtræ, men dog stadig har beton og stål i kælderen og i bygningens stabiliserende kerner.

Et kæmpe skulderklap

For Thomas Wiil-Andersen – der er tidligere, professionel fodboldspiller – er det “et kæmpe skulderklap” at have modtaget Konstruktørernes Dimittendpris, som uddeles for 5. gang.

”Min ambition var at komme omkring projektet som en specialiseret generalist for at opbygge så meget viden, at jeg kan deltage i en dialog med alle fagdiscipliner. Så da jeg fik at vide, at jeg havde vundet, var jeg ikke til at skyde igennem. Det bekræftede mig i, at det kan betale sig at yde en ekstra indsats og er kulminationen på at have arbejdet benhårdt gennem hele uddannelsen.”

Du kan herunder se en kort video med prismodtageren, hvori han bl.a. fortæller, hvordan ambitionerne som fodboldspiller og konstruktør hænger sammen.

Du kan også læse et portræt af prisvinderen i fagbladet Konstruktøren nr. 5 2021.

15 nominerede projekter på højt niveau

Om de i alt 15 nominerede afgangsprojekter fra otte uddannelsessteder siger KF-formanden:

”Projekterne, der både omfatter nybyggerier, renovering, boligbyggerier og erhverv, er alle gennemarbejdede og af høj kvalitet. Og så er de i høj grad i tråd med tidens tendenser inden for bæredygtigt byggeri.”

Konstruktørernes Dimittendpris, der uddeles på KF’s Regionale Konstruktørdag den 2. november 2021 i København, består af et rejselegat på 10.000 kr. og et års gratis medlemskab af KF.

KONSTRUKTØRERNES DIMITTENDPRIS

Medlemmer af priskomitéen

  1. Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i Dansk Byggeri
  2. Peter A. Sattrup, chefkonsulent i Danske Arkitektvirksomheder
  3. Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører
  4. Maria Bernard Riise, formand for KF’s Uddannelsesudvalg
  5. Lisbeth Fjordvald, formand for KF’s Byggepolitisk Udvalg
  6. Kirsten Nielsen, formand for KF

Læs mere og se fotos af de i alt 15 nominerede henholdsvis for vinterafgangsholdet 2021 og sommerafgangsholdet 2021.

Se tidligere vindere af prisen

I år er det 5. gang at prisen uddeles. Her kan du se, hvem de tidligere vindere er.

Konstruktørernes Dimittendpris
Portræt i Konstruktøren nr. 5 2021

Fra professionel fodboldspiller til specialiseret generalist

Læs portrættet af den tidligere fodboldspiller og vinder af Konstruktørernes Dimittendpris 2021 i fagbladet Konstruktøren nr. 5 2021.