Gå til sidens indhold
PRESSEMEDDELELSE

Vinder af Konstruktørernes Dimittendpris 2021 har en bred faglighed med øje for både bæredygtighed, bygbarhed og byggeteknik

Thomas Wiil-Andersen fra Københavns Erhvervsakademi får dette års Konstruktørernes Dimittendpris for gennem et hotelprojekt på bedste vis at demonstrere bygningskonstruktørens fagligt brede profil. Prisvinderen, der før sin konstruktøruddannelse var professionel fodboldspiller, ser prisen som et kæmpe skulderklap for benhårdt arbejde.

”Årets vinder af Konstruktørernes Dimittendpris viser på en overbevisende måde konstruktørens brede faglighed med øje for bygbarhed, gode byggetekniske løsninger, forståelse for processer og procesledelse samt en flot dokumentation heraf.”

Det siger formand for Konstruktørforeningen (KF) Kirsten Nielsen om den 31-årige prisvinder, Thomas Wiil-Andersen, der i år blev færdig som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi og nu arbejder som IKT-leder i rådgivervirksomheden MOE (IKT står for informations- og kommunikationsteknologi).

Afgangsprojektet er en bearbejdning af et ikke-realiseret dispositionsforslag fra KANT arkitekter for et hotelbyggeri på 8 etager i Ørestaden.

Det oprindelige projekt var projekteret med bygningsdele i stål og beton, men for at gøre det mere bæredygtigt har prisvinderen ændret det til et såkaldt hybridbyggeri, hvor størstedelen af bygningsdelene er erstattet af CLT-elementer (Cross Laminated Timber) og limtræ, men dog stadig har beton og stål i kælderen samt i bygningens stabiliserende kerner.

Konstruktøren som bindeled

Medlem af priskomiteen, Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i Dansk Byggeri, siger om prisvinderen:

”Han demonstrerer bygningskonstruktøren som bindeled mellem arkitektens kreative ide og virkelighedens byggeproces med alle de elementer, der skal med for at bygge med kvalitet. Derudover har han givet sig selv det benspænd at tage afsæt i et klassisk tænkt konstruktionsprojekt ved både at tænke bæredygtige løsninger ind og levere en imponerende dokumentation og analyse af sine løsninger.”

Et kæmpe skulderklap

For Thomas Wiil-Andersen – der er tidligere, professionel fodboldspiller – er det “et kæmpe skulderklap” at have modtaget Konstruktørernes Dimittendpris, som uddeles for 5. gang.

”Min ambition var at komme omkring projektet som en specialiseret generalist for at opbygge så meget viden, at jeg kan deltage i en dialog med alle fagdiscipliner. Så da jeg fik at vide, at jeg havde vundet, var jeg ikke til at skyde igennem. Det bekræftede mig i, at det kan betale sig at yde en ekstra indsats og er kulminationen på at have arbejdet benhårdt gennem hele uddannelsen.”

Du kan se en kort video på KF.dk med prismodtageren, hvori han bl.a. fortæller, hvordan ambitionerne som fodboldspiller og konstruktør hænger sammen.

15 nominerede projekter på højt niveau

Om de i alt 15 nominerede afgangsprojekter fra otte uddannelsessteder siger KF-formanden:

”Projekterne, der både omfatter nybyggerier, renovering, boligbyggerier og erhverv, er alle gennemarbejdede,  af høj kvalitet og i høj grad i tråd med tidens tendenser inden for bæredygtigt byggeri.”

Konstruktørernes Dimittendpris, der uddeles på KF’s Regionale Konstruktørdag den 2. november 2021 i København (Auditoriet på PFA’s hovedkontor), består af et rejselegat på 10.000 kr. og et års gratis medlemskab af KF.

Yderligere information

Mere information fås hos KF-formand Kirsten Nielsen (54 55 15 54, kirsten@kf.dk). Læs mere om Konstruktørernes Dimittendpris på KF.dk og/eller se videoen med prismodtageren.

Foto & logo:

KF.dk/dimittendprisfotos2021 kan du downloade fotos af vinder Thomas Wiil-Andersen og flere af komitemedlemmerne – bl.a. Michael H. Nielsen og Kirsten Nielsen – samt logo for Konstruktørernes Dimittendpris. Her kan du også downloade denne pressemeddelelse.

Bonusinformation:

Medlemmer af priskomitéen:

  1. Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i Dansk Byggeri
  2. Peter A. Sattrup, chefkonsulent i Danske Arkitektvirksomheder
  3. Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører
  4. Maria Bernard Riise, formand for KF’s Uddannelsesudvalg
  5. Lisbeth Fjordvald, formand for KF’s Byggepolitisk Udvalg
  6. Kirsten Nielsen, formand for KF

Læs mere og se fotos af de i alt 15 nominerede henholdsvis for vinterafgangsholdet 2021 og sommerafgangsholdet 2021