Gå til sidens indhold

Privatliv og cookies på KF's websites

Konstruktørforeningens privatlivspolitik forklarer, hvordan vi indsamler, bruger og beskytter de personoplysninger vi har om dig. Privatlivspolitikken beskriver også dine muligheder for at få indsigt i og revidere i oplysningerne.

Det er Konstruktørforeningens målsætning at beskytte dine personlige oplysninger, uanset hvorfra de indsamles, videregives eller opbevares. Personlige oplysninger forstås som oplysninger, der kan bruges til at identificere en person ved for- og efternavn, privatadresse eller anden fysisk adresse, mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører personens private bopæl eller arbejdsplads.

  • Indsamling og anvendelse af information

    Som hovedregel kan du besøge kf.dk og konstruktørjob.dk uden at afgive personlige oplysninger om dig selv. Du kan dog vælge selv at afgive visse personlige informationer om dig selv, fx din mail-adresse, hvis du ønsker at abonnere KF’s nyhedsbrev, melde dig til et arrangement eller modtage jobopslag.  

    Hvordan vi indsamler og anvender de personlige oplysninger, du selv afgiver, er nærmere beskrevet i underafsnittet om Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer.
    Ud over den information som du selv afgiver til os, afgiver din computer automatisk nogle data, som vi indsamler til f.eks. statistisk brug. Disse informationer, og hvordan vi anvender dem, er nærmere beskrevet i nedenfor følgende.

    Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer

    Besøger du KF’s hjemmesider for at læse eller downloade materiale, indsamler og gemmer vi den information, som din computer automatisk afgiver. Informationen samles i en serverlog og omfatter:

    •    tidspunktet for dit besøg på hjemmesiden
    •    adressen (URL) på den besøgte side
    •    din IP-adresse
    •    browsertype
    •    operativsystem (afhængig af din browser)
    •    URL på referencesiden (den side du kommer fra afhængig af din browser).

    De nævnte informationer bliver indsamlet til brug for statistiske formål. Vi bruger og analyserer informationen, så vi kan identificere trends og brugsmønstre på vores hjemmeside, så vi kan forbedre vores sites. Informationerne bliver kun koblet med personlig information om en bruger af KF’s hjemmesider, hvis undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud kræver det. Serverlogs gemmes på ubestemt tid.

    Klikadfærd

    Konstruktørforeningen bruger et tredjeparts analyseværktøj til automatisk at opfange og registrere trafikken på vores hjemmesider, herunder også hvad du klikker på, og hvilke undersider du dermed besøger.

    Analyseværktøjet bruges bl.a. for at sikre at navigationen bliver så enkel relevant som muligt for dig som bruger. Klikadfærden kobles ikke med personlig information om en bruger, medmindre det kræves af undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud.

    Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer

    Hvis du ønsker at benytte dig af fx ”Ring mig op” eller ”Send en mail” er du nødt til frivilligt at afgive information om din identitet, før du kan få adgang til den pågældende service.

    Denne information bruges kun til at reagere på din henvendelse samt til at føre en anonymiseret statistik over de henvendelser, vi modtager. Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen gemmes din mail for fremtidig reference.

    Ønsker vi at bruge dine oplysninger til et formål, der ikke er i overensstemmelse med det specificerede, indhenter vi dit samtykke. Du kan til enhver tid tilbagekalde et samtykke ved at kontakte kf@kf.dk.

  • Brug af teknologier og cookies

    Der bruges forskellige teknologier på hjemmesider til at indsamle information – både personlig og i mere anonym form. Dette afsnit beskriver de teknologier vi bruger på KF’s hjemmesider. På KF’s hjemmesider bruges cookies, dvs. digitale informationspakker, som lagres på din harddisk, og som kan bruges til at identificere brugere og dennes adfærd på flere måder.

    Midlertidige cookies

    Midlertidige cookies lagres kun i hukommelsen på din browser. De slettes hver gang du lukker din browser. De virker på den måde, at din browser får tildelt et tilfældigt id-nummer. Når du navigerer rundt på f.eks. www.kf.dk, kan man ved at følge id-numrene studere klikadfærden. Det tilfældige id-nummer er ikke forbundet til de enkelte brugers ip-adresse eller andet der kan identificere brugeren. Ved at studere en masse brugeres adfærd kan man se hvordan brugerne interagerer med hjemmesiden. Derudfra kan navigation og indhold designes på en måde der forbedrer indholdet på netstedet og dermed også oplevelsen.

    De midlertidige cookies respekterer brugernes privatliv ved ikke at linke adfærden med personlig information. Der genereres altid en ny sessioncookie for hvert besøg, og de midlertidige cookies kan ikke læses af andre webservere. Du kan slå brugen af cookies fra i din browser. Gør du det, kan du dog ikke forvente, at funktioner på sitet som fx tilmelding til arrangementer, Mitkf og Ring-mig-op-service fungerer efter hensigten.

    Permanente cookies

    En permanent cookie bruges til at genkende din computer, når du besøger Konstruktørforeningens hjemmesider(r), og den kan dermed forbedre din anvendelse af hjemmesiden. Cookien ligger på din maskine indtil udløbsdatoen, eller til du selv sletter den. Mere permanent er den altså ikke.

    Vores cookies lagres på din maskine i højst to år, afhængig af hvilken cookie der er tale om, og indeholder følgende information:
    •    udløbsdato for cookie
    •    din IP-adresse
    •    sidst foretagede søgning (søgestrengen)

    Herudover sætter vort tredjeparts analyseværktøj en cookie for at kunne følge klikadfærden. Du kan slå brugen af cookies fra i din browser, men det kan betyde at visse funktioner ikke fungerer fuldt ud. Vi forbinder ikke information, der er gemt i en cookie, med anden personlig information om brugeren.

  • Links

    KF’s hjemmesider indeholder links til information, der er skrevet og vedligeholdt af andre. Klikker du på et link til en anden hjemmeside, forlader du KF’s domæne. Hermed gælder vores privatlivspolitik ikke længere, hvorfor du bør læse den eksterne parts privatlivspolitik.

  • Videregivelse af oplysninger

    Enhver form for registrering på KF’s hjemmesider er valgfri. Vælger du ikke at registrere dig eller afgive personlig information, kan du stadig bruge dem, men der vil være tjenester, som du ikke har mulighed for at få den fulde udnyttelse af.

    Personoplysninger fra KF’s hjemmesider anvendes kun til interne afdelinger i Konstruktørforeningen for at opfylde supportforpligtigelser og medlemsbetjening. KF videregiver ikke personlige data til myndigheder eller lignende, medmindre der foreligger en dommerkendelse eller anden juridisk bindende forpligtelse.

    Automatisk indsamlede data til brug for statistiske formål udveksles med tredjeparts analyseværktøj, der ikke videregiver informationerne til andre end KF. KF videregiver aldrig personoplysninger fra foreningens hjemmesider til øvrige tredjeparter.

  • Kontrol med personlig information

    Du kan til enhver tid spørge os, om vi opbevarer personlig information om dig, og du kan også bede om at få en kopi af de personlige data, vi har om dig.

    Før vi sender personlig information til dig, vil vi bede dig om at identificere dig. Kan du ikke bevise din hævdede identitet, forbeholder vi os retten til at nægte at sende dig personlig information. Du kan selvfølgelig bede om begrundet svar for denne handling og udfordre svaret.

    Vi vil gøre en stor indsats for at sende dig den ønskede information inden for rimelig tid. Du kan på ethvert tidspunkt anmode om, at vi sletter eller retter din personlige information i vores registreringer.

  • Klager over informationsindsamling og -anvendelse

    Konstruktørforeningen er underlagt persondatalovens bestemmelser om behandling af personlige oplysninger. Persondataloven administreres af Datatilsynet. Oplever du en krænkelse af dit privatliv under brug af eller ved anden interaktion med Konstruktørforeningen, kan du klage til Datatilsynet over vores praksis.

  • Udgiver

    Konstruktørforeningen
    Ny Kongensgade 15
    1472 København K
    Tlf.: 33 36 41 50
    kf@kf.dk