Gå til sidens indhold
Valg 2022

Ekstraordinært valg: KF skal have ny næstformand

Konstruktørforeningens næstformand Kim Bendix Olesen har valgt at trække sig fra posten som næstformand. Derfor udskrives der nu ekstraordinært valg til posten med kort opstillingsfrist.

Foto: Pixabay

Konstruktørforeningens nuværende næstformand Kim Bendix Olesen har valgt at fratræde sin post til fordel for et klassisk konstruktørjob i byggeriet. Det betyder, at foreningen med virkning fra den 1. september står uden næstformand, og at der derfor udskrives nyvalg.

”Hvis du brænder for konstruktørprofessionen og har lyst til at være med til at sætte konstruktørerne endnu mere på dagsordenen i samfundet, så er det måske noget for dig at blive foreningens næste næstformand,” siger KF’s formand Kirsten Nielsen.

Om indholdet i hvervet som næstformand

Næstformandsposten i KF er et lønnet, politisk hverv på fuld tid. Det daglige arbejde foregår på og ud fra sekretariat i København med hyppige besøg rundt i landet. Udover at være stedfortræder for formanden går opgaven som næstformand i store træk ud på at repræsentere foreningen og foreningens synspunkter over for politikere, embedsværk, byggebranche og fagbevægelsen.

Den afgående næstformand har især varetaget repræsentation omkring KF’s byggepolitiske holdninger, og det vil formentlig også blive tilfældet med den kommende næstformand.

”Hvis du er blevet nysgerrig på opgaven og måske overvejer, om det kunne være dig, så tøv ikke med at kontakte mig, vores sekretariatsleder eller et af bestyrelsesmedlemmerne,” lyder opfordringen fra Kirsten Nielsen.

Betingelser for at stille op som næstformand

Betingelsen for at stille op er, at du er færdiguddannet og betalende medlem af KF. Du kan ikke stille op, hvis du er studerende, pensionist eller associeret medlem.

Du skal have bopæl i Danmark. Hvis du bor længere væk fra København end Odense, har foreningen mulighed for at stille en mindre lejlighed til rådighed for dig.

Stil op som KF's næstformand

Du stiller op til posten som næstformand via kf.dk – her kan man også stille op til posten som formand for foreningen.

Deadline for at stille op

Fristen for at stille op til valget er fredag den 26. august 2022. Valget afholdes umiddelbart derefter, og tiltrædelse sker, når valget er gennemført. Der aftales tid til at afvikle et nuværende job.

Læs mere om posten som næstformand

På KF.dk kan du få svar på spørgsmål som fx: 

  • Hvilke opgaver du kan løse
  • Hvilket omfang opgaverne har
  • Hvilke kompetencer du har brug for
  • Hvad honoraret er
Læs mere om posten som næstformand

Få svar på dine spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte følgende: