Gå til sidens indhold

De første otte til Konstruktørernes Dimittendpris 2023 er nomineret

De første otte dimittender ud af i alt 16 på konstruktøruddannelsen er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2023, der uddeles på De Regionale Konstruktørdage i oktober 2023. Projekterne spænder fra et nyt museum, fremtidens psykiatriske hospital og et boligbyggeri til en skole, en daginstitution og et bindingsværk-inspireret parcelhus af hampebeton.

Dimittendpris

Otte dimittender fra vinterafgangsholdene på otte uddannelsessteder for bygningskonstruktører er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2023:

  1. Klaus Dyring, KEA, København. Ny skole på ca. 5.500m2. Fokus på BIM-projektering, detaljer, standardisering af tegninger mht. IKT og installationer, som er 3D-indtegnet. Der er endvidere brugt VR-briller til kollisions- kvalitetskontrol.
  2. Nicolai Houmark & Sebastian Moltke Schou Rasmussen, VIA UC Aarhus. Nyopført byggeri af fremtidens psykiatriske hospital med en holistisk tankegang. Fokus på menneskets psyke og nedbringelse af byggeriets klimaaftryk med biobaserede materialer bl.a. halmelementer og forsatselementer i træ samt fokus på arbejdsglæde for de udførende.
  3. Mark Simoni Tronborg Jørgensen, UCN, Aalborg. Udvikling af nyt, levende byområde, bestående af restaurant og kontorarealer på 4 etager. Centrale fokusområder er bæredygtighed, samarbejde og innovation med koordinering af tekniske installationer som midtpunkt.
  4. Niels Jacob Knoth, UCL, Odense. Projektet udfolder et bindingsværk-inspireret parcelhus opført i douglastømmer og hampebeton. I projektet benyttes traditionelt anvendte konstruktioner tilpasset digitale udførselsmetoder, der er optimeret for BIM-modellering og cirkulære udførselsprincipper.
  5. Liv Amalie Nybo, Via UC Horsens. Projektering af daginstitution med fokus på bygbarhed, tekniske installationer og bæredygtighed, herunder et grundigere indblik i LCA. Der er ydermere arbejdet med at afklare interne og eksterne aftaleforhold projektet igennem.
  6. Nikole Sadokierski, Zealand, Næstved. Projektering af et nyt museum på 2.600 m2 fordelt på 2 etager med høj kompleksitet i form af materialer og geometri. Projektet afspejler energioptimering, indeklima og arbejdsmiljø gennem bygbare og bæredygtige valg.
  7. Matias Sommer, VIA, Holstebro. Projektering af 1500 m2 nybyggeri i hjertet af Søndervig, bestående af erhvervslejemål i stuen og boliger på 1. sal med stor fokus på bygbarhed, bæredygtighed inkl. LCA, naturlige materialer og innovative løsninger.
  8. Jens Holt Sørensen, EASV, Esbjerg. Ombygning af 956 m² postcentral til kiropraktorklinik med fokus på byggeriets faser, bygningens funktionalitet, gode byggetekniske løsninger og ikke mindst energioptimering iht. renoveringsklasse 1.

Prismodtageren får overrakt prisen på De Regionale Konstruktørdage i oktober 2023.

Op til 16 dimittender kan blive nominerede.

Fotogalleri af de otte nominerede

1. Nicolai Houmark & Sebastian Moltke Schou Rasmussen, VIA UC Aarhus. 2. Mark Simoni Tronborg Jørgensen, UCN, Aalborg. 3. Niels Jacob Knoth, UCL, Odense. 4. Liv Amalie Nybo (og KF-næstformand Jette L. Djælund tv.), Via UC Horsens. 5. Matias Sommer, VIA, Holstebro. 6. Jens Holt Sørensen, EASV, Esbjerg. 7. Klaus Dyring, KEA, København. 8. Nikole Sadokierski, Zealand, Næstved.

Konstruktørernes Dimittendpris

Konstruktørforeningen uddeler årligt Konstruktørernes Dimittendpris til en studerende, der har udmærket sig.

Læs mere om prisen og se, hvem der har været nomineret siden 2017:

KONSTRUKTØRERNES DIMITTENDPRIS