Gå til sidens indhold

Konstruktørernes Dimittendpris

Konstruktørforeningen uddeler årligt Konstruktørernes dimittendpris til en studerende, der har udmærket sig.

Dimittend pris logo 370x285 pix.png.png

Konstruktørforeningen (KF) uddeler Konstruktørernes Dimittendpris en gang om året til en nyuddannet fra bygningskonstruktøruddannelsen, som gennem sit bachelorprojekt demonstrerer en moderne bygningskonstruktørs stærke kompetencer.

Det er de fem uddannelsesinstitutioner, som udbyder bygningskonstruktøruddannelsen otte steder, der kan nominere kandidater.

Kriterier for nomineringen

For at kunne blive nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris skal dimittenden have demonstreret, at vedkommende i sit bachelorprojekt lever op til et eller flere af følgende kriterier:

 • Evne til forstå byggeriet og byggeprocessen i sin helhed fra idé til færdigt byggeri
 • Sans for kvalitet i byggeriet gennem funktion, materialer, konstruktion og proces
 • Fokus på energioptimering, indeklima og arbejdsmiljø
 • Flair for nye metoder og innovation – at opfinde nye eller genbruge eksisterende metoder på nye måder til at løse problemer
 • Fokus på at skabe bedre og mere effektive bygge- og driftsprocesser med tilfredse brugere og bygherrer – herunder fokus på planlægning, styring og ledelse af byggeriet.

Dimittendens gennemsnit af karakteren for speciale og bachelorprojekt skal være mindst 5,5 og skal mindst have fået karakteren 4 for hver af de to opgaver. Alle konstruktørstuderende kan indstilles til prisen, uanset om de er medlem af KF eller ej.

Det består Konstruktørernes Dimittendpris af

Dimittendprisen består af:

 • Et hæderslegat på 10.000 kr.
 • Et års frikontingent i Konstruktørforeningen
 • Hvordan kan et uddannelsessted nominere en studerende?

  Hver uddannelsesinstitution har mulighed for at nominere en studerende på det 7. og afsluttende semester fra henholdsvis vinter- og sommerafgangsholdet.

  Uddannelsesinstitutionen skal selv beslutte, hvem den ønsker at nominere og med den studerendes accept sende oplysninger om vedkommende og dennes bachelorprojekt til KF.

  Der er to deadlines for indstilling af en studerende: Uge 4 for vinterafgangen og uge 25 for sommerafgangen.

 • Hvornår overrækkes Konstruktørernes Dimittendpris?

  I august hvert år foretager KF’s priskomite en samlet bedømmelse af de indstillede kandidater fra både sommer- og vinterafgangsholdene og vælger én vinder.

  Priskomiteen består af KF’s formand, formanden for KF’s Byggepolitisk Udvalg, formanden for KF’s Uddannelsesudvalg og tre eksterne fagprofessionelle, der udpeges af KF.

  Hvem der modtager prisen, bliver først offentliggjort på Konstruktørdagen, som er KF’s årligt tilbagevendende arrangement for medlemmer. Derfor bliver alle nominerede inviteret til at deltage på Konstruktørdagen, som foregår i uge 43.

 • Hvilke krav skal den studerende opfylde for at modtage Konstruktørernes Dimittendpris?

  Hvis du er blevet indstillet til prisen af din uddannelsesinstitution, skal du acceptere, at priskomiteen vurderer dit bachelorprojekt.

  Derudover skal du acceptere at blive omtalt med foto i pressemateriale, i KF’s medier og de sociale medier i forbindelse med nomineringen og den eventuelle prisoverrækkelse.

  Det er ikke et krav, at du skal være medlem af KF for at kunne modtage Konstruktørernes Dimittendpris.

Om prisen

Konstruktørernes Dimittendpris blev stiftet i 2016 i anledning af, at både KF i 2016 og den 3 1/2-årige bygningskonstruktøruddannelse i 2017 fyldte 50 år. Prisen blev uddelt for første gang i 2017.

Uddannelse

Vil du vide mere?

Se hvor du kan læse til bygningskonstruktør

Se uddannelsessteder