Gå til sidens indhold

Konstruktørernes Dimittendpris

Konstruktørforeningen uddeler årligt Konstruktørernes dimittendpris til en studerende, der har udmærket sig.

Nyt logo dimittendprisen WEB 800x450_16-9.png

Konstruktørforeningen (KF) uddeler Konstruktørernes Dimittendpris en gang om året til en nyuddannet fra bygningskonstruktøruddannelsen, som gennem sit bachelorprojekt demonstrerer en moderne bygningskonstruktørs stærke kompetencer. Prisen blev uddelt første gang i 2017 og består af:

  • Et hæderslegat på 10.000 kr.
  • Et års frikontingent i Konstruktørforeningen

Det er de uddannelsesinstitutioner, der udbyder bygningskonstruktøruddannelsen, der kan nominere deres studerende til prisen.

Kriterier for nomineringen

For at kunne blive nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris skal dimittenden have demonstreret, at vedkommende i sit bachelorprojekt lever op til et eller flere af følgende kriterier:

  • Evne til forstå byggeriet og byggeprocessen i sin helhed fra idé til færdigt byggeri
  • Sans for kvalitet i byggeriet gennem funktion, materialer, konstruktion og proces
  • Fokus på energioptimering, indeklima og arbejdsmiljø
  • Flair for nye metoder og innovation – at opfinde nye eller genbruge eksisterende metoder på nye måder til at løse problemer
  • Fokus på at skabe bedre og mere effektive bygge- og driftsprocesser med tilfredse brugere og bygherrer – herunder fokus på planlægning, styring og ledelse af byggeriet.

Dimittendens gennemsnit af karakteren for speciale og bachelorprojekt skal være mindst 5,5 og skal mindst have fået karakteren 4 for hver af de to opgaver. Alle konstruktørstuderende kan indstilles til prisen, uanset om de er medlem af KF eller ej.

Herunder ser du, hvem der har vundet prisen:

Om prisen

Konstruktørernes Dimittendpris blev stiftet i 2016 i anledning af, at både KF i 2016 og den 3 1/2-årige bygningskonstruktøruddannelse i 2017 fyldte 50 år. Prisen blev uddelt for første gang i 2017.

Uddannelse

Vil du vide mere?

Se hvor du kan læse til bygningskonstruktør

Se uddannelsessteder