Gå til sidens indhold

Koldingfjord strategiseminar 2024

Konstruktørforeningen afholder hvert år i marts et strategiseminar for alle foreningsaktive medlemmer. Seminaret foregår på Koldingfjord Hotel og indeholder faglige oplæg, networking og faglige og organisatoriske drøftelser. På siden her finder du slides og billeder fra det seneste strategiseminar, der blev afholdt den 15.-17. marts 2024.

Koldingfjord2024 01
Foto: Camilla Beer Arnsberg

Bæredygtighed, risiko og ansvar

Strategiseminaret faldt samtidig med den danske Overshoot Day 2024, og meget passende handlede de faglige oplæg og debatter derfor om bæredygtigt byggeri, risiko og ansvar. 

I den forbindelse gæstede også eksterne videnspersoner seminaret og præsenterede deres perspektiver på problemstillinger og mulige løsninger. 

Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og tovholder for Strateginetværkets Temagruppe om Risikofond, fortalte om, hvad krav om grøn omstilling for ansvarsfordelingen i byggeriet - og om, hvordan klimaændringerne kræver hurtig omstilling i bl.a. materialevalg og samarbejdsformer.

Klaus Kellerman, chefkonsulent for bæredygtigt byggeri, Roskilde Kommune, delte sine perspektiver og viden som bygherre omkring risikohåndtering og udvikling af cirkulær praksis - særligt omkring bydelen Musicon i Roskilde. 

Henrik Ingeman Nielsen, kontraktchef hos Enemærke & Petersen, tilbød sine refleksioner om, hvilket råderum der er for et mere innovativt og nyskabende byggeri - med udgangspunkt i entreprenørvinklen,  reglerne i AB18/ABT18 og ikke-gennemprøvede metoder og materialer.

Slides

Dyk ned i seminarets oplæg

Her kan du finde alle oplægsholdernes slides.

Fotos må anvendes i forbindelse med omtale af Konstruktørforeningen

Kig i kalenderen

Trænger du til faglig opdatering?

Tjek Konstruktørforeningens arrangementskalender, hvis du trænger til fagligt input. 

Læs mere