Gå til sidens indhold

Få mere uddannelse af din chef

Få her gode råd om, hvilke overvejelser du med fordel kan gøre dig, før du taler med din chef om efter- eller videreuddannelse. Med gode argumenter har du større mulighed for at opnå, hvad du ønsker med hensyn til din faglige udvikling.

Inden du taler med din chef om muligheden for at få noget efter- eller videreuddannelse, bør du afklare, hvad du vil dygtiggøre dig indenfor, på hvilket niveau og hvilke ressourcer du har til rådighed.

Overvej fx:

  1. Hvad vil du gerne være klogere på? Mærk efter, hvad du brænder for.
  2. Hvad er de nyeste trends i din branche? Undersøg hvad andre efterspørger og tal med kollegaer.
  3. Hvilke kompetencer og kvalifikationer mangler du? Find ud af, hvad der kan gøre dig endnu bedre til dit job.
  4. Hvor mange penge er det realistisk at få? Henvis til tidligere MUS eller lønforhandling, eller bed om en samtale med din chef.
  5. Hvilke rettigheder har du ifølge din kontrakt eller overenskomst? Undersøg om du kan søge penge i kompetencefonde, eller om der er afsat penge til efteruddannelse i din virksomhed.
  6. Hvor meget tid kræver uddannelsen? Indhent viden om uddannelsen og beregn omkostninger og tid.
  7. Hvordan gavner uddannelsen virksomheden? Fortæl din chef, hvad fordelene – også de økonomiske – er ved at investere i uddannelsen.
  8. Hvilke indvendinger kan din chef have? Hav svar klar på eventuelle indvendinger og hold fast.

Diplom, master, kandidat eller kort kursus?

Få mere overblik over uddannelsesmuligheder – om du skal vælge en diplom-, master- eller kandidatuddannelse eller et kortere kursus. Læs mere på KF.dk/uddannelse.

Vilkår for efter- og videreuddannelse

Dine muligheder for kurser, efter- eller videreuddannelse kommer an på, om du er ansat med eller uden overenskomst, og hvad der ellers er aftalt i din ansættelseskontrakt.

Få mere info

Mere viden om efter- og videreuddannelse