Gå til sidens indhold

Konstruktørernes lederuddannelse

Konstruktørernes lederuddannelse klæder dig på til fremtidige udfordringer som nuværende eller kommende leder.

35-40 % af alle bygningskonstruktører har ledelsesansvar under en eller anden form, hvad enten det er projekteringsledelse, projektledelse, personaleledelse eller virksomhedsledelse. Der findes mange lederuddannelser, men indtil nu ikke nogen, der tager afsæt i de ledelsesopgaver, konstruktører står med.

Derfor har VIA University College og Konstruktørforeningen i samarbejde skabt Konstruktørernes lederuddannelse, der er målrettet konstruktører i byggebranchen, og som både er for nuværende og kommende ledere.

Lederuddannelsen er på diplomniveau og består af tre moduler på hver 10 ECTS point. Du kan tage alle tre moduler, eller bare et eller to moduler. Modulerne skal ikke tages i en bestemt rækkefølge.

Undervisningen er en blanding af oplæg, diskussion og case-arbejde. Du skal påregne en del hjemmearbejde.

 • Hvilke fag består de tre moduler af?

  De tre moduler omfatter:

  Modul 1: Ledelse, kommunikation og teamrelation, 10 ECTS

  I dette modul får du en vigtig indsigt i dine personlige styrker og svagheder, og hvordan dine kolleger og medarbejdere oplever dig i hverdagen.

  Modulet giver dig redskaber til at målrette din kommunikation, og du klædes på til at håndtere vanskelige samtaler og konflikter. Du bliver også skarp på at skabe følgeskab og motivation.

  Modul 2: Projektledelse – metoder og værktøjer, 10 ECTS

  Modulet bygger oven på dine erfaringer med projektledelse og sætter fokus på de særlige forhold omkring projekter i byggeriet. Du får konkrete redskaber og metoder med dig, så du opnår de ønskede resultater og mål for dit projekt.

  Modulet har et naturligt afsæt i det juridiske aftalegrundlag i byggeriet.

  Modul 3: Building Information Modelling (BIM), 10 ECTS

  Dette modul giver dig en grundig introduktion til BIM-tankegangen og til arbejdet med forskellige BIM-værktøjer – bl.a. Revit. Du kommer også til at arbejde med Solibri, kalkulationsprogrammet Sigma, ressourceplanlægningsprogrammet MS Project og planlægningsværktøjet Vico.

  Modulet kobler procesindsigten til BIM-værktøjernes potentialer for virksomheden, så der ikke alene er fokus på værktøjstræning, men også på implementering.

 • Adgangskrav

  For at blive optaget skal du have en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse og to års relevant erhvervserfaring.

 • Tid, sted og varighed

  Hvert modul begynder typisk med tre dages internat med to overnatninger. De efterfølgende fire undervisningsdage kl. 9-16 – som strækker sig over et par måneder – samt eksamen afholdes på VIA University College, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens.

 • Ansøgningsfrist og tilmelding

  Du tilmelder dig ét modul ad gangen. Tilmelding er mulig frem til uddannelsens start eller så længe, der er ledige pladser. Modulerne bliver annonceret i KF’s kalender og i nyhedsbrevet.

 • Pris

  Hvert modul koster 14.900 kr. Dertil kommer prisen for et evt. tre dages internat pr. modul (ca. 3.300 kr.) og bøger. Ved gennemførelse af alle tre moduler får du en rabat på 3.000 kr. – som fratrækkes prisen for det tredje modul.

  NB! Arrangørerne tager forbehold for løbende prisjusteringer.

Download

Folder om lederuddannelsen

Læs mere i folderen om diplomlederuddannelsen.

Konstruktørerneds Lederuddannelse