Gå til sidens indhold

Nyuddannet konstruktør med fuld fart på og eget tømrerfirma

25-årige Ask Arensbach, der blev færdig som bygningskonstruktør i sommeren 2017, kørte sideløbende med studiet sit eget tømrerfirma, der blev udnævnt til Årets Tømrer 2017.

Ask interviewes (U5R9027)_Foto Anmeld Håndværker.jpg
Ask Arensbach, der blev færdig som bygningskonstruktør i sommeren 2017, interviewes foran Cirkusbygningen i København, i forbindelse med at han modtog prisen som Årets Tømrer 2017 med under 10 ansatte. Foto: Anmeld Håndværker

”Der er ikke noget, jeg hellere vil bruge min tid på end min uddannelse til bygningskonstruktør og mit tømrerfirma, selvom det ofte er fra kl. 6 morgen til sen aften.”

Det sagde 25-årige Ask Arensbach, kort før han blev færdig som konstruktør i juni 2017, samtidig med at han på 4. år arbejdede som direktør i sit eget tømrerfirma, Arensbach Tømrer, Snedker & Byggerådgivning med otte ansatte.

Firmaet, der holder til i Tilst ved Århus, laver alt fra udskiftning af lister og tilbygninger til opførelse af enfamilieshuse i samarbejde med byggefirmaet HYBEL A/S.

Pris som Årets Tømrer 2017

Tre måneder inde i bygningskonstruktørstudiet købte Ask Arensbach en gammel kassevogn til 14.000 kr. og startede sit tømrerfirma.

”Jeg er oprindelig uddannet tømrer og ville arbejde som tømrer i weekenderne, i det omfang min hånd kunne klare det ved siden af studiet. Halvandet år efter kunne jeg ansætte min første fuldtidstømrersvend, mens jeg gik i skole 37 timer om ugen,” siger Ask Arensbach.

Da han i foråret 2017 skrev sit speciale, talte firmaet fem biler, otte fuldtidstømrersvende og to deltidssvende.  Og som kronen på værket fik hans firma under awardshowet Årets Håndværker prisen som Årets Tømrer 2017 med under 10 ansatte.

Arbejdsskade stopper tømrervej

Ask Arensbach blev uddannet tømrer som 21-årig og nåede kun at arbejde i knap fire måneder, før en arbejdsskade satte punktum for den karrierevej.

”Jeg forvred min hånd på en kraftig skruemaskine. Desværre arbejdede jeg videre et par uger, selvom det gjorde ondt. Først da min hånd ikke kunne bruges overhovedet, gik jeg til lægen, som troede, det var seneskedehindebetændelse og udskrev styrketræning tre gange om ugen i et halvt år. Efter et års tid som sygemeldt blev jeg af en speciallæge rådet til at skifte erhverv,” siger Ask Arensbach og fortsætter:

”Derfor begyndte jeg som 22-årig på bygningskonstruktøruddannelsen, som jeg ikke kendte til, da jeg startede som tømrerlærling.”

Studiefag fremmer firmasucces

Uddannelsen som bygningskonstruktør har været medvirkende til tømrerfirmaets succes.

”Havde det ikke været for det, jeg har lært på uddannelsen, tror jeg ikke, at mit firma så hurtigt havde haft succes. Jeg har tilegnet mig en bred vifte af kompetencer som byggejura, kontrahering, planlægning, kommunikation, kvalitetssikring og virksomhedsdrift – alt sammen noget, jeg kan bruge i den daglige drift af mit firma. Gennem studiet har jeg lært at strukturere ting og tænke i processer. Fx laver jeg mine tilbud, så teksten bagefter kan bruges som arbejdsbeskrivelse og tidsplan i mine folks elektroniske kalender, som de har på telefonen.”

Læs hele artiklen om Ask Arensbach i Konstruktøren nr. 2 2017