Gå til sidens indhold

Inspireret af tv-folks måde at samarbejde på

Bygningskonstruktør Ask Abildgaard er dommer i det populære livsstilsprogram ’Nybyggerne’ på TV 2. Udover at han har lært at være sig selv både på og uden for tv-skærmen, er han som leder i Sweco inspireret af tv-folks måde at samarbejde på.

Sweco Ask & Thomas 143
Ask Abildgaard synes, at det er sjovt og inspirerende at være meddommer i ’Nybyggerne’, som TV 2 sender en ny sæson af i foråret 2022. Foto: Sweco

”At være dommer i TV 2’s ’Nybyggerne’ er ligesom at udføre et byggetilsyn, hvor man skal tjekke fejl, mangler, og hvad der ikke er udført godt nok. Forskellen er bare, at de deltagende par er lidt mindre kompetente end professionelle håndværkere.”

Det siger bygningskonstruktør Ask Abildgaard, som er den ene af to dommere i TV 2’s populære program ’Nybyggerne’, hvor fire par dyster om at færdigbygge og indrette hver deres identiske råhus til deres drømmehjem.

Til daglig arbejder Ask Abildgaard i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco, hvor han er leder af afdelingen, Team Almen boliger – Integreret Rådgivning.

Arbejdsform fra tv inspirerer

Ask Abildgaard kom med i programmet, ved at TV 2 kontaktede ham på LinkedIn, hvorefter han gik til to castinger og blev endeligt udvalgt.

Han har ikke fortrudt sit valg, der betyder, at han for hver sæson skal afsætte 9 dage over to måneder til ’Nybyggerne’.

”Udover at det er inspirerende at være med, og at jeg går godt i spænd med min meddommer, er jeg i min egen forholdsvist nye jobfunktion i Sweco blevet inspireret af den måde, det samlede filmhold samarbejder på: De er gode til at lytte og hjælpe hinanden. Når vi skal optage, er det ligegyldigt, hvem der har hvilken titel, for det gælder om at komme i mål sammen, fordi vi skal nå at lave et helt program på kun én dag,” siger Ask Abildgaard og fortsætter:

”Det ’mindset’ vil jeg gerne indføre mere i mit eget team med 15 medarbejdere, der omfatter mange forskellige fag. For uanset hvilken profession eller faggruppe man tilhører, handler det om at lave et godt byggeri sammen og gøre kunden tilfreds.”

Vi skal tegne mere i hånden

Som teamleder har Ask Abildgaard en særlig kæphest.

”Vi skal skitsere flere detaljer i hånden. Vi har indført et princip, vi kalder ’teknisk pin up’. Det handler om at hænge tegninger og skitser op, og at mødes om dem og diskutere løsninger. Vi arbejder alt for meget foran hver vores skærm og udveksler derfor ikke lige så mange ideer og erfaringer, som når man får detaljerne ud på papir. Når du sidder foran en skærm, går folk bare forbi – hvad de ikke gør på samme måde, når de går forbi en tegning, der er hængt op.”

På spørgsmålet om, hvad den vigtigste læring fra ’Nybyggerne’ er, siger Ask Abildgaard:

”En kollega kom i dag hen til mig og sagde: ’Du er fuldstændig dig selv, om du er på tv eller på arbejde’. Det kompliment er jeg meget stolt over. For jeg føler, at jeg er mig selv, uanset hvor jeg er. Jeg forstiller mig ikke. Og det er en vigtig, personlig læring!”

Læs hele portrættet om Ask Abildgaard i Konstruktøren nr. 5 2021.

BLÅ BOG

Ask Abildgaard, 48 år. Uddannet tømrer og siden bygningskonstruktør i 1999, er dommer i ’Nybyggerne’ på TV 2, nu på 5. sæson.  Han har arbejdet hos KANT Arkitekter, som blev opkøbt af Sweco i 2020 og er derefter blevet i Sweco Architects. Har også arbejdet for bl.a. Svaneeng og Henning Larsen. Følg ham på Instagram #ask_abildgaard.

DOWNLOAD

Læs Konstruktøren nr. 5 2021

Ud over et portræt af konstruktør og dommer fra TV 2’s ’Nybyggerne’ Ask Abildgaard kan du i Konstruktøren nr. 5 2021 bl.a. også læse om:

KF’S MEDIER

Fagbladet Konstruktøren

Konstruktøren er et journalistisk redigeret medlemsblad, der bringer relevante og aktuelle artikler om bl.a. byggeri, byggebranche og bygningskonstruktør-professionen.

Læs det seneste nummer eller tidligere udgaver af medlemsbladet:

Konstruktøren