Gå til sidens indhold

Organisation

Konstruktørforeningen er organiseret sådan, at der er rig mulighed for, at medlemmerne kan forme foreningen. Se her hvordan.

Det er medlemmerne, der skaber og driver Konstruktørforeningen (KF). Uden medlemmer ville KF ikke eksistere. Derfor er KF organiseret på en måde, der opfordrer medlemmerne til at engagere sig i foreningens arbejde. Som medlem af KF har du mulighed for at påvirke foreningen ved fx at være aktiv i KF's udvalg og regionsledelser eller deltage i nogle af foreningens mange arrangementer.

KF har også en række tillidsrepræsentanter, som varetager medlemmernes interesser i virksomhederne. Dertil kommer sekretariatet, som består af omkring 30 fuldtids- og deltidsansatte medarbejdere, der servicerer foreningen med alt fra juridisk sagsbehandling og medlemsadministration til politisk interessevaretagelse og kommunikation.

I det daglige ledes foreningen af en medlemsvalgt formand, næstformand og bestyrelse, som har ansvaret for, at sekretariatet og de fagligt aktive arbejder i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutninger og KF’s vedtægter.

Grafik: KF
Organisationsdiagram for Konstruktørforeningen
Organisation

Hvordan er bestyrelsen opbygget?

Læs hvordan Konstruktørforeningens bestyrelse er opbygget, hvilke opgaver den har, og hvem der sidder i den.

Læs mere om bestyrelsen
Læs mere

Om KF's udvalg

Konstruktørforeningen har flere forskellige udvalg. Læs mere om Uddannelsesudvalget, Byggepolitisk Udvalg, Kommunikationsudvalget og Organisationsudvalget.

Læs mere om KF's udvalg

KF's hovedorganisation

Konstruktørforeningens hovedorganisation er Akademikerne (AC), som er hovedorganisation for 28 faglige organisationer, der repræsenterer over 450.000 højtuddannede lønmodtagere. AC er ligesom KF partipolitisk uafhængig. 

Læs mere om AC på akademikerne.dk