Gå til sidens indhold

Netværksdeltager: Større netværk og sparring på mindre kendte områder

Julie Fraugde, 28 år, bygningskonstruktør i Norconsult, fortæller her, hvad hun har fået ud af at deltage i netværk for kvindelige bygningskonstruktører.

Julie (1).jpg
Bygningskonstruktør Julie Fraugde, Norconsult, har deltaget i KF’s netværk for kvindelige bygningskonstruktører.

1. Hvorfor gik du med i netværket for kvinder?

Jeg ville gerne have et netværk af personer med samme baggrund, fordi jeg er rimelig ny i faget og dermed tænkte, jeg kunne nyde godt af at kunne sparre med nogle, der havde mere erfaring og arbejdede med noget andet end mig.

Jeg valgte kvindenetværket, fordi vi på min årgang på konstruktøruddannelsen kun var ca. 1 % kvinder, hvorfor hele mit netværk inden for branchen stort set er mænd, hvoraf 90 % af dem også er håndværkere, så jeg syntes, det kunne være interessant at se branchen fra en anden side.

2. Hvad har du fået ud af at være med?

Jeg har fået set spændende byggerier og været til spændende workshops og foredrag. Bl.a. havde vi en workshop om høj og lav status i forskellige situationer, og hvordan man kan arbejde med det i arbejdssituationer. Det var utroligt givende, og jeg blev opmærksom på en masse ting, som jeg efterfølgende har brugt meget i mit arbejdsliv.

Vi hjælper også hinanden med sparring på områder, der ikke er vores eget felt. Jeg har personligt fået hjælp til at forstå, hvordan hele myndighedsbehandlingen forløber, fordi vi har én i netværket, som arbejder i en kommune. Dette har været med til at give mig en større indsigt i, hvordan systemet fungerer, og gør, at jeg altid lige tænker en ekstra gang, inden jeg bliver vred over, at myndighedsbehandlingen tager så lang tid.

Jeg kan dog godt savne, at vi ikke hver især bruger vores netværk mere ud over de dage, hvor vi mødes. Heldigvis har vi en forholdsvis aktiv facebook-gruppe, som især har været med til at formidle praktikpladser til nogle af de studerende, vi har med i netværket.

3. Hvad er styrken ved netværket?

Vi hjælper hinanden med alt fra praktikpladser, nye værktøjer og gode råd omkring svære situationer. Alle ideer er velkomne, så hvis man har noget at byde ind med, er det bare at gribe stafetten og få det op at stå – selvfølgelig med hjælp fra alle os andre.

Læs mere

Læs mere om netværket for kvindelige bygningskonstruktører, og hvordan du kommer med.

Netværk for kvindelige bygningskonstruktører

Bliv medlem

Du skal være medlem af Konstruktørforeningen for at deltage i en af vores netværksgrupper. 

Bliv medlem