Gå til sidens indhold

Sådan får du dagpenge efter endt uddannelse

For at kunne få dagpenge på dimittendsats skal du melde dig ind i en a-kasse og oprette dig på Jobnet.dk straks efter endt uddannelse.

Du skal være meldt ind i en a-kasse senest 14 dage, efter at du har afsluttet din konstruktøruddannelse, hvis du vil have ret til dagpenge på dimittendsats – hvilket du tidligst kan modtage en måned, efter at du er færdig med din uddannelse.

Konstruktørforeningen anbefaler, at du melder dig ind i Konstruktørforeningens a-kasse en del af FTFa, som til dagligt kaldes KF's a-kasse

Hvis du har mere end et år tilbage af dit studie, og du melder dig ind KF's a-kasse, kan du få dagpenge allerede fra den dag, du afslutter dit studie.

Det er gratis at være medlem, så længe du er studerende og under 30 år. Hvis du er over 30 år, koster det et reduceret kontingent. Hvis du er tilmeldt og betaler til efterlønsordningen, er dit  kontingent dog gratis.

Er du allerede medlem af a-kassen, skal du ændre din status fra studerende til dimittend i a-kassen inden for 14 dage. Fristen på 14 dage regnes fra din sidste eksamen eller den dag, du dimitterer.

Der kan ikke dispenseres fra 14-dages fristen. Overholder du ikke fristen, har du først ret til dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i et år og inden for de sidste tre år har haft en samlet indkomst på 254.328  kr. – hvis du er fuldtidsforsikret – og 169.548 kr. kr., hvis du er deltidsforsikret (2023-tal). Læs mere om betingelserne på FTFa's hjemmeside.

Kontakt Konstruktørforeningens a-kasse for nærmere vejledning og husk at sikre dig en skriftlig kvittering fra a-kassen på, at du har meldt dig ind eller ændret status.

Tilmeld dig Jobnet.dk

Som ledig skal du være oprettet og aktiv på Jobnet.dk for at være berettiget til at modtage dagpenge. Derfor skal du gøre følgende:

  • Den første dag, du er ledig: Opret dig som ledig på Jobnet.dk og angiv mindst ét jobønske.
  • Hver uge: Tjek dine jobforslag mindst hver 7. dag (og upload mindst 1 ansøgning hver måned).
  • Senest 2 uger efter 1. ledighedsdag: Dit cv skal være oprettet på Jobnet.dk og søgbart for arbejdsgiverne. Du skal også have deltaget i den cv-samtale, som din a-kasse har indkaldt dig til, og hvor a-kassen skal godkende dit cv på Jobnet.dk.

Vær opmærksom på, at der normalt vil være en periode på mellem fire og otte uger mellem den sidste udbetaling af SU og den første udbetaling af dagpenge. Det skyldes at SU er forudbetalt, og dagpenge er bagudbetalt.  

JOBSØGNING & KARRIERE

Vil du vide mere?

KF's a-kasse

Som medlem af Konstruktørforeningen kan du også blive medlem af 'Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa'.

Læs mere om KF's a-kasse