Gå til sidens indhold

Om Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa

Når man er uddannet bygningskonstruktør og ansat inden for byggeriet, er FTFa og Konstruktørforeningen (KF) et stærkt og godt valg af fagforening og a-kasse.

Her får du svar på en række spørgsmål om 'Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa': 

 • Hvad er Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa?

  Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa er et samarbejde mellem Konstruktørforeningen (KF) og FTFa, som er etableret, fordi de to parter ønsker at gøre det tydeligere over for både eksisterende og kommende medlemmer, at KF har en a-kasse, som de samarbejder tæt med. Det tydeliggør vi ved at kalde samarbejdet Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa. I daglig tale vil det blot blive omtalt som Konstruktørforeningens a-kasse eller KF’s a-kasse.

  Når du melder dig ind de to steder, er du medlem der, hvor over halvdelen af alle erhvervsaktive bygningskonstruktører også er medlem. Dermed kan du få en rådgivning, der hviler på et stort kendskab til både byggebranchen og konstruktørerne, så du får allermest ud af dit medlemskab. 

  Eftersætningen 'en del af FTFa' bruges primært i skriftlige sammenhænge og skal gøre det tydeligt, at det er FTFa, man er medlem af.

 • Hvornår er Konstruktørforeningens a-kasse lanceret?

  Konstruktørforeningens a-kasse er lanceret den 17. august 2020.

 • Hvad betyder lanceringen for FTFa’s eksisterende medlemmer?

  Lanceringen af Konstruktørernes a-kasse betyder ikke noget for dine rettigheder i a-kassen. Du er stadig medlem af FTFa og bevarer alle dine optjente rettigheder. Du skal heller ikke foretage sig noget i anledning af lanceringen.

 • Hvad består Konstruktørforeningens a-kasse konkret i?

  Konstruktørforeningens a-kasse vil helt konkret bestå i en række nye løsninger, hvis formål er at gøre det mere tydeligt, at Konstruktørforeningen har en a-kasse, som de samarbejder tæt med. De nye løsninger består i:

  Konstruktører får eget telefonnummer til FTFa

  Fra den 17. august 2020 kan du som medlem af Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa ringe til FTFa på telefonnummer 89 38 39 71. Når du ringer på dette nummer, vil FTFa byde velkommen til Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa.

  Fælles elektronisk indmeldelse

  Der er udarbejdet en fælles elektronisk indmeldelse, hvor man kan melde sig ind i både Konstruktørforeningen og FTFa fra KF.dk.

  Mere a-kasse på kf.dk

  På KF.dk er der oprettet et a-kasse-site med information om Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa.

  Breve fra FTFa får KF-logo

  Alle breve – både fysiske og digitale – fra FTFa til KF’s medlemmer vil være udstyret med både FTFa’s og KF’s logo.

 • Er Konstruktørforeningens a-kasse en ny a-kasse?

  Nej. Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa er ikke en ny selvstændig a-kasse med sin egen ledelse og ansatte. Det er fortsat FTFa inde bagved, som det er i dag. Konstruktørforeningens a-kasse består i, at vi viser over for medlemmerne, at FTFa og Konstruktørforeningen har et stærkt og vigtigt samarbejde.

Hvad koster kontingentet?

På denne side kan du både læse, hvad et medlemskab af fagforening og a-kasse koster dig. 

Se her, hvad medlemskab koster

Meld dig ind

Hvis ikke du allerede er meldt ind, så kan du gøre det her. Det kan godt svare sig. Bliver du ledig bare i 3 måneder, har du tjent 10 års a-kassekontingent hjem. 

Meld dig ind