Gå til sidens indhold

Master- og diplomuddannelser

Selvom både en masteruddannelse og en diplomuddannelse giver 60 ECTS-point, er de ikke helt ens.

Tager du en masteruddannelse eller en diplomuddannelse får du 60 ECTS-point. Det svarer til en fuldtidsuddannelse på et år. Forskellen på de to uddannelsestyper er, at niveauet på en diplomuddannelse svarer til en mellemlang videregående uddannelse, mens niveauet på en masteruddannelse svarer til en lang videregående uddannelse.

Det koster penge at gå på begge typer uddannelser.

 • Hvad er en masteruddannelse?

  En masteruddannelse henvender sig til personer, der har en mellemlang videregående uddannelse i forvejen og har lyst til at læse videre.

  En masteruddannelse er en uddannelse på kandidatniveau, som kræver minimum to års erhvervserfaring. Undervisningen – der er tilrettelagt, så det er muligt at passe et arbejde samtidig med uddannelsen – løber typisk over to år, enkelte over tre år.

  Der er stor variation i udbuddet af uddannelser, og flere af dem udbydes på engelsk. Du kan også tage en masteruddannelse i udlandet.

  En masteruddannelse er betalt af dig selv og/eller din arbejdsgiver og skal afsluttes med et videnskabeligt afgangsprojekt.

  Læs mere om masteruddannelser i Danmark og udenlandske masteruddannelser.

 • Masteruddannelser inden for teknik/byggeri

  De fleste masteruddannelser inden for det tekniske område er relevante for byggeriet. Her kan du arbejde med alt fra konstruktion af synlige ting som en metro eller en bro til udvikling af internettet og konstruktion af materialer på nanoskala-niveau.

  Her er en oversigt over de tekniske masteruddannelser:

  Læs mere om tekniske masteruddannelser på UddannelsesGuiden.

 • Hvad er en diplomuddannelse?

  Diplomuddannelser henvender sig til voksne personer med en kort eller mellemlang videregående uddannelse og med mindst to års erhvervserfaring. De er opbygget som deltidsuddannelser over 2-3 år, og der opkræves deltagerbetaling. Visse diplomuddannelser kan også tages på fuld tid over et år.

  Undervisningen er tilrettelagt, så det er muligt at passe et arbejde samtidig med uddannelsen.

  Der findes diplomuddannelser inden for en lang række fagområder. Uddannelsernes opbygning varierer, men består typisk af et antal moduler samt et afgangsprojekt.

  Læs mere om, hvilke diplomuddannelser du kan tage.

 • Læs videre i udlandet

  Som bygningskonstruktør er det muligt at tage en master i udlandet. De fleste gør det i engelsktalende lande som fx Storbritannien og Australien. Se dine muligheder for en udenlandsk masteruddannelse på Masterportal.

  De fleste universiteter anerkender bygningskonstruktører, men det kan være en fordel at søge universiteter, hvor andre har banet vejen.

  Fuldtidsstudier er som regel SU-berettigede. Du bør dog forhøre dig hos SU-Styrelsen, før du tager af sted.

  Du har mulighed for at tage din SU med dig til studier i udlandet gennem Erasmus+. Læs mere om ansøgning og frister til Erasmus+

  Kontakt KF for mere information om mulighederne.

VIdereuddannelse

Vil du vide mere?