Gå til sidens indhold

Lønforhandling

Selvom du er ansat på en overenskomst, kan der godt forhandles en højere løn og flere fordele. Hvis du er ansat uden overenskomst, skal du forhandle alle forhold selv.

Uanset om du er ansat på en overenskomst eller ej, skal du have en løn og ansættelsesvilkår, der matcher netop dine kvalifikationer, kompetencer og jobfunktion. Det gælder også, når du er nyuddannet.

Inden for overenskomster på privatområdet forhandler den enkelte selv sin løn med ledelsen. På de offentlige områder har KF (ofte repræsenteret af tillidsrepræsentanten) forhandlingsretten.

Hvis du kun får tilbudt basisløn på en offentlig arbejdsplads, opfordrer vi dig til altid at kontakte KF, inden du siger ja til aftalen.

Aftal hvor tit lønnen skal reguleres

Når du forhandler din kontrakt – med eller uden en overenskomst – bør du også aftale, hvor tit lønnen skal reguleres. På det offentlige område er reglen, at der er ret til en årlig lønforhandling.

KF holder jævnligt kurser i, hvordan du griber lønforhandlingen an. Se KF's kalender.

Lønforhandlingskursus

Få mere i løn

På KF's kurser i lønforhandling lærer du, hvordan du kan forhandle dig til en bedre løn. Tjek KF's kalender for, hvornår det næste kursus i lønforhandling afholdes.

Tjek KF's kalender
RÅDGIVNING

Personlig vejledning om løn

Kontakt KF for personlig vejledning om løn og ansættelsesvilkår, før du skriver kontrakt.

Kontakt KF