Gå til sidens indhold

Brug dit netværk

Som konstruktør har du masser af jobmuligheder, og langt de fleste nyuddannede konstruktører kommer hurtigt i arbejde. Men jobbet kommer ikke af sig selv.

Som jobsøgende er du nødt til at være opsøgende og fortælle andre om dine kompetencer som bygningskonstruktør. Her er dit netværk det bedste sted at starte.

Du kender ofte én, der kender én

De fleste job i byggebranchen besættes gennem netværk, så dyrk dine kontakter og brug både dit private og faglige netværk. Det kan føles grænseoverskridende at bede andre om et job – men det behøver du heller ikke gøre direkte.

Bed i stedet folk i dit netværk om at:

  • Se dit cv igennem for at komme med forslag til oplagte arbejdspladser
  • Give dig navne på andre, du kan tale med 
  • Give dig tips til navne på personer eller virksomheder, der evt. vil kunne bruge dig.

Gør du det, har dine netværkskontakter med stor sandsynlighed dig i tankerne, hvis de senere støder på en jobmulighed.

Mød dine fagfæller

Konstruktørforeningen er Danmarks største netværk for bygningskonstruktører. Som forening for bygningskonstruktører og bygningsprofessionelle har vi et stort fokus på det byggefaglige og tilbyder mange muligheder for at netværke med dine konstruktørkolleger gennem foreningens netværksgrupper.

KF tilbyder også en lang række arrangementer, kurser, seminarer og gå hjem-møder om spændende faglige tendenser, eller om temaer, der kan styrke konstruktørerne i deres udfordringer. Som medlem kan du deltage gratis, og det er en oplagt måde at udvide dit netværk på med kolleger, der er i arbejde – måske endda på arbejdspladser, hvor du selv gerne vil arbejde.

Men det er også en god ide at få en profil på LinkedIn, som er et socialt medie, hvor man samler sine kontakters visitkort digitalt.

Brug Linkedin

Få her KF's opsummering af, hvad LinkedIn kan sammen med 9 gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn.

Brug LinkedIn

Brug KF's netværk

KF driver en række udvalgs- og netværksgrupper. Nogle kan du melde dig direkte ind i – andre skal du vælges ind i. Se her, om der er et netværk, som passer dig, eller start selv et nyt, hvis ikke du lige finder et, der passer.

Netværk
KF's kalender

Se de mange kurser og arrangementer

KF udbyder en lang række arrangementer og kurser. KF's egne tilbud er primært for bygningskonstruktører, mens du på kurserne udbudt af vores samarbejdspartneres typisk også møder andre faggrupper.

Arrangementer