Gå til sidens indhold

Konstruktører i Norden

Både i Grønland, på Færøerne og Island er der bygningskonstruktører. Nogle er organiseret i Konstruktørforeningen – andre i søsterorganisationer. KF samarbejder desuden med ingeniørfaglige organisationer i Sverige, Norge og Finland.

Bygningskonstruktører i Grønland hører ind under Konstruktørforeningen (KF). Det er også KF, som forhandler overenskomst med selvstyret i Grønland på bygningskonstruktørernes vegne.

På Færøerne og Island har bygningskonstruktørerne deres egne organisationer, som KF dog er nært beslægtet med. Du kan finde link til organisationerne på Færøerne og Island her på siden.

Der findes ikke konstruktører i resten af Norden, da de ikke har uddannelsen. Dog er der et fåtal norske konstruktører i bl.a. Norge, alle uddannede i Danmark.

KF samarbejder med organisationer i Norge (NITO), Sverige (SBR) og Finland (RKL), men deres faglige baggrund er primært over i det ingeniørfaglige.

Rettigheder

Vil du vide mere?

Konstruktøren

Hent KF's medlemsblad

I Konstruktørforeningens medlemsblad Konstruktøren kan du læse historier om fx spændende projekter, nyheder, portrætter, holdninger og meget andet. Altid med en konstruktørfaglig vinkel.  

Læs Konstruktøren