Gå til sidens indhold

Overenskomster

Som bygningskonstruktør kan du være ansat på en overenskomst eller have en individuel kontrakt, som du selv skal forhandle på plads.

En bygningskonstruktør kan være ansat under en overenskomst på det private område eller det offentlige område.

På det private område kan du også være ansat uden overenskomst på en individuel kontrakt, hvilket betyder, at du selv skal forhandle både løn og arbejdsvilkår på plads. Du kan altid kontakte KF og få hjælp hertil.

Kontrakttjek

Er din kontrakt god nok?

Hvis du skal ansættes i en privat virksomhed, kan du maile din kontrakt til KF, før du skriver under. Vi kan inden for 24 timer på hverdage tjekke om:

  • Du er omfattet af en overenskomst
  • Dine løn- og ansættelsesvilkår svarer til de gængse i branchen
  • Vilkårene matcher dine kvalifikationer.

Send også din kontrakt, hvis du allerede er ansat og ønsker hjælp til, hvordan du kan forhandle dig til bedre løn og ansættelsesvilkår.

Kontakt KF

Pension gennem KF

Mange medlemmer har en pensionsordning, hvis de er ansat på en af KF's overenskomster. Er du selvstændig eller privatansat, kan du som medlem af KF tegne en frivillig pensionsordning hos PFA på samme vilkår som de overenskomstansatte medlemmer.

Pension
Lønforhandling

Bliv bedre til at forhandle din løn

Hvis du er ansat på det private område med eller uden overenskomst, kan din løn og andre fordele være afhængig af, hvor god du er til lønforhandling.