Gå til sidens indhold

A-kasse for studerende

Er du studerende, kan du med fordel melde dig ind i Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa allerede, når du starter på dit studie. Du kan blive gratis medlem, hvis du er under 30 år gammel. Her kan du læse om, hvornår du senest skal være meldt ind i a-kassen.

Hvis du vil sikre din ret til dagpenge efter endt uddannelse, skal du melde dig ind i Konstruktørforeningens a-kasse senest 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse. 

Du kan dog med fordel melde dig ind før. Du kan maksimalt være medlem gratis som studerende i 5 år.

Fordele ved at være a-kassemedlem under uddannelsen

Har du været medlem af FTFa i mindst et år, når du afslutter din uddannelse, får du ret til dagpenge med det samme.

Venter du med at melde dig ind, til du er færdiguddannet, får du en måneds karens og mister derved en måneds dagpenge på 14.557 kr. eller 16.694 kr., hvis du er nyuddannet med forsørgelsespligt.

Mens du studerer, kan du få hjælp hos FTFa’s jobrådgivere, når du er medlem. Ring på telefon 89 38 39 71 eller book et møde på Tast Selv.

Læs mere herunder om, hvornår du senest skal være meldt ind i a-kassen, hvad du gør, hvis du er fyldt 30 år, hvor meget du vil tjene, og hvordan du forholder dig, hvis du vil læse i udlandet. 

 • Har du mere end et år tilbage af dit studie?

  Hvis du har mere end et år tilbage af dit studie, og du melder dig ind i Konstruktørforeningen a-kasse – en del af FTFa som gratis medlem, kan du få dagpenge allerede fra dagen, efter at du afslutter dit studie. Du opnår ret til dagpenge på dimittendsats.

  Kan du ikke blive gratis medlem, kan du alligevel med fordel melde dig ind i  a-kassen, da du så kan få ret til dagpenge fra dagen, efter at du afslutter din uddannelse. Ellers går der en måned, inden du kan få dagpenge, efter at du er færdig med din uddannelse.

 • Har du mindre end et år tilbage af dit studie?

  Har du mindre end et år tilbage af dit studie, skal du huske at melde dig ind i Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa , senest 14 dage efter at du har afsluttet din uddannelse for at få ret til dagpenge. Du kan så få dagpenge på dimittendsats efter en måned.

 • Hvad gør jeg hvis jeg er fyldt 30 år?

  Er du over 30 år, kan du som studerende på uddannelsen til bygningskonstruktør være gratis medlem af Konstruktørforeningens a-kasse – en del af FTFa. Men for at være gratis medlem af a-kassen, er der et lovkrav om, at du er tilmeldt og betaler til efterlønsordningen. Du skal desuden have haft ret til dagpenge ved uddannelsens start. Det er politisk besluttede krav. 

  Kan du ikke blive gratis medlem, har vi valgt, at du slipper for at betale administrationsbidraget til a-kassen, mens du er under uddannelse. Du skal derfor kun betale den del af kontingentet, som staten kræver.

  Læs mere på Ffta.dk om priser, satser og regler.

 • Tager du noget af din uddannelse i udlandet?

  Har du taget en del af din uddannelse i udlandet, eller overvejer du at rejse ud for at studere, er reglerne for optagelse i a-kassen de samme som for danske uddannelser.

  Det er meget vigtigt, at du kontakter KF’s a-kasse, inden du rejser ud. Der kan nemlig være nogle særlige forhold, som fx om uddannelsen er offentligt anerkendt. Ring til os på 89 38 39 71 eller send en besked til os i Tast Selv.

 • Er der grænser for hvor meget jeg må tjene under studiet?

  Uanset om du er under eller over 30 år, er der en indtægtsgrænse for at være gratis medlem:

  • Er din uddannelse SU-berettiget, må du årligt ikke tjene mere end det maksimale dagpengeniveau
  • Er du elev, må du ikke arbejde ved siden af dit elevjob
  • Er din uddannelse en kombination af SU og elevløn, så skal du kontakte Konstruktørforeningens a-kasse for at høre mere om dine muligheder

   

Meld dig ind allerede i dag

Hvis du både vil meldes ind i Konstruktørforeningen og Konstruktørforeningen a-kasse – en del af FTFa, kan du bruge vores fælles indmeldelsesblanket.

Hvis du kun vil meldes ind i Konstruktørforeningen a-kasse – en del af FTFa, kan du melde dig ind direkte hos FTFa. Du bliver under alle omstændigheder medlem af Konstruktørforeningen a-kasse – en del af FTFa.

Fagforeningen er også gratis for studerende

Det er også gratis for studerende at være medlem af Konstruktørforeningen og giver fx adgang til tilskud til studieture, billig forsikring hos Runa og gode renter på din lønkonto i Lån & Spar.

Gratis medlemskab for studerende

Flere tips til dig der er studerende

Få blandt andet KF's råd til din praktik, søg KF om et sponsorat eller læs om konstruktører i forskellige job.

Mere for studerende