Gå til sidens indhold

Coronarestriktioner i Nordjylland kan medføre andre arbejdsopgaver for offentligt ansatte

Er du ansat i en af de syv nordjyske kommuner, som lige pt. er underlagt de nye coronarestriktioner, så kan du opleve at blive bedt om at udføre andre funktioner, end dem du er ansat til. Det er resultatet af en aftale indgået mellem Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet.

Coronavirus_Pixabay.jpg

Syv nordjyske kommuner er fra den 9. november 2020 underlagt en række regionale restriktioner, som led i håndtering af den variant af coronavirus, der har fået navnet ’cluster 5’.

I den forbindelse har Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet indgået en aftale med et sæt fælles spillerregler for, hvordan både arbejdstager og arbejdsgiver i fællesskab håndterer de udfordringer, som Covid-19 medfører for de kommunale arbejdspladser.

Du kan få nye opgaver og arbejdstider

Om aftalen mellem de to parter siger jurist i Konstruktørforeningen (KF) Nasila Firouzi:

Med aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet får de 7 nordjyske kommuner mulighed for – ligesom i foråret – at bede medarbejdere om at varetage opgaver i kritiske funktioner eller på andre tidspunkter, lokaliteter eller overenskomstområder, end de er ansat til.”

Ifølge Nasila Firouzi er det dog en forudsætning for anvendelse af spillereglerne i aftalen, at der er tale om, at medarbejdere bliver bedt om at varetage opgaver i kritiske funktioner.  

De to parter er også enige om, at det er at foretrække, hvis varetagelse af opgaver uden for det normale arbejdsområde er baseret på frivillighed,” siger Nasila Firouzi.

Medarbejdere bør inddrages tidligt

Det er også en del af aftalen, at den medarbejder, der skal varetage nye og uprøvede opgaver, inddrages så tidligt som muligt og tages med på råd i forbindelse med ændringer i arbejdsopgaver. En aftale som kommunerne kan fravige:  

”Selvom aftalen baserer sig på størst mulig frivillighed, og at kommunerne drøfter udfordringer og ændringer med medarbejderne, så kan kommunen i ekstraordinære situationer handle først for herefter at optage drøftelser og indgå lokale aftaler,” fortæller Nasila Firouzi og tilføjer:

”Uanset om du frivilligt byder ind på andre arbejdsopgaver eller bliver pålagt dem af din arbejdsgiver, så anbefaler vi, at du kontakter os på sekretariatet for at få rådgivning.”

Aftalen udløber foreløbigt den 3. december samtidig med de regionale restriktioner i Nordjylland.

Hent aftalen

Du kan se og downloade aftalen: Fælleserklæring mellem Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet:

Vil du vide mere?

Se også KF's site om corona

KF har oprettet et site om corona. Her kan du blandt meget andet også få svar på en lang række spørgsmål om corona. 

Alt om coronavirus